Radionica ANIMACIJA! održavaće se od 23. do 25. marta na 67/68. Martovskom festivalu u Domu omladine Beograda. Vode je Ana Nedeljković i Nikola Majdak mlađi.

Animacija je zabavna i odlična za kreiranje fiktivnih svetova u kojima je sve moguće. Međutim, kako otići korak dalje i iskoristiti ovaj skoro neograničeni potencijal tehnike da bi pričali o nekim ozbiljnim temama iz realnog sveta za koje vi smatrate da su bitne? Kako pronaći ideju za film u ličnom iskustvu ili neposrednom okruženju, i kako je dalje razvijati.

U okviru radionice polaznici ubrzano prolaze kroz sve faze kreiranja jednog animiranog filma: od ideje, preko rada na storibordu do same animacije i postprodukcije, i prave (veoma kratak) zajednički film.

Radionica je namenjena mladima uzrasta od 15 do 22 godine, a prethodno iskustvo nije neophodno.

Učešće je besplatno, broj polaznika ograničen na 10.

Prijave (ime i prezime, kontakt) su obavezne i šalju se na mejl [email protected]

O predavačima

Ana Nedeljković,rođena 1978. u Beogradu. Diplomirala je i doktorirala na Fakultetu likovnih umetnosti. Bavi se animiranim filmom, vizuelnom umetnošću i edukacijom.

Nikola Majdak mlađi rođen 1972. u Sloveniji. Diplomirao je kameru na Fakultetu dramskih umetnosti. Već 20 godina aktivan je kao nezavisni snimatelj, animator, reditelj i predavač.

Njihov prvi zajednički film „Rabbitland“ (2013) na Berlinalu je nagrađen Kristalnim medvedom, prikazan je na preko sto festivala širom sveta, a osvojio je i brojne druge nagrade.

Drugi zajednički film „Neputovanja“ (2018) je takođe prikazan na brojnim festivalima (Berlinale, Annecy, Sundance…), kvalifikovan je za Oskara i nominovan za Annie nagradu.

Rade na novom animiranom filmu „O novcu i sreći“ i na razvoju prvog dugometražnog animiranog filma “Novi Rabbitland“.

Foto: Rabbitland studio


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
9
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
6
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
5
Zanimljivo
korisno korisno
4
korisno
okej okej
3
okej
divno divno
2
divno
Predivno Predivno
1
Predivno
Super Super
6
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.