Na predstojećem Martovskom festivalu, od 23. do 25 aprila biće organizovana radionica “Ceo grad je moj filmski studio” namenjena mladima filmadžijama i početnicima u toj oblasti.

Radionica koju vodi Miloš Tomić namenjena je mladima od 15 do 30 godina starosti, sa ili bez bilo kakvog iskustva/obrazovanja u oblasti filma. 

Učešće je besplatno, broj polaznika ograničen na 10.

Učesnici radionice biće isterani napolje da, u haosu ljudi, događanja i situacija u centru grada, nanjuše i upecaju svoj kratki film iz jednog kadra i u trajanju do minuta. U tome će im pomoći uvodno predavanje sa primerima, nekoliko vežbi bistrijeg opažanja i kratki kurs kako napolju snimiti prizor koji će imati celinu mini-filma. Dokumentarni snimci biće pretvoreni u fikciju uz pomoć muzike i naratora, poigravanjem sa granicama koje dele ove dve vrste filma.

Kako se prijaviti?

Potrebno je da sledeće podatke: ime i prezime, kontakt, link za omiljenu pesmu i pesmu koju ne volite pošaljete na mejl [email protected]

Ko je Miloš Tomić?

Rođen 1976. u Beogradu. Studirao filmsku režiju kod Miše Radivojevića, pa multimedijalnu animaciju u Pragu, Madridu, Berlinu. Bavi se uglavnom kratakom video formom kojoj nepotrebno isteruje visoki sjaj. Vodio radionice filma i animacije u mnogim gradovima Evrope, ali ne odbija ponude ni sa sela. 

Pored filma bavio se, a ponekad se i dalje bavi, fotografijom, crtanjem, pisanjem, sviranjem, radiofonijom, pravljenjem objekata, sakupljanjem i ređanjem odbačenih predmeta, papir-kolažiranjem… Zajedno sa Vladimirom Perićem, 2013. predstavljao je Srbiju na Venecijanskom Bijenalu.

Foto: Aleksa Bartol


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
8
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
5
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
4
Zanimljivo
korisno korisno
3
korisno
okej okej
2
okej
divno divno
1
divno
Predivno Predivno
10
Predivno
Super Super
5
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.