Treća godišnja dodela nagrada GODUM, koju organizuje Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije, biće održana 28. oktobra u Velikoj sali Ateljea 212 u Beogradu.

U odnosu na prethodne godine i ispunjene sale razlika će biti u tome što će ovogodišnja dodela nagrada biti održana online bez prisustva zvanica i kolega.

Povodom toga u Udruženju ističu da su, uz puno promišljanja i uz konsultacije sa ovogodišnjim sponzorima a pre svega zbog ovogodišnjih dobitnika, ipak doneli odluku da održe kontinuitet dodele prestižnih priznanja ali bez uobičajenog koktela i druženja i uz poštovanje svih mera predostrožnosti.

Nagradu za životno delo će ove godine dobiti proslavljeni gitarista i frontmen grupe Smak, Radomir Mihailović Točak.

Najbolja rok grupa 2019. je “Riblja čorba”, nagrada za pop muziku pripašće grupi S.A.R.S, najbolji džez sastav je “Kvartet Dragan Ćalina”.

Nagradu za najbolje mlade snage dobija grupa “Buč Kesidi”. Udruženje će uručiti i nekoliko povelja zaslužnim pojedincima i udruženjima.

Dobitnici povelja za izuzetan doprinos razvoju bluz, džez i rok muzike su: Dragan Marković Mare, Ivan Makragić, Vlada Marić, Multimedia Music, Nort City, Organizacija za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora PI i  Sokoj. 

Na GODUM manifestaciji će biti dodeljene i povelje SOKOJ za najemitovanija dela. U sferi džeza nagradu će odneti pesma “Perdao” koju izvodi “Vasil Hadžimanov bend” sa Senkom i Biserom Veletanlić, a zanimljivo da su, u oblasti popa i roka, ponovo nagrađene pesme “Milimetar” Željka Joksimovića “Lutka”, sastava S.A.R.S.

Prijatelji Godum 2020 manifestacije su ove godine Organizacija za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora PI, Ministarstvo kulture Republike Srbije i SOKOJ.

Dodela GODUM nagrada će moći besplatno da se prati posredstvom društvenih mreža i Jutjuba u odloženom terminu.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
7
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
4
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
3
Zanimljivo
korisno korisno
2
korisno
okej okej
1
okej
divno divno
10
divno
Predivno Predivno
9
Predivno
Super Super
4
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.