U toku je osma samostalna izložba umetnice Ane Bogdanović – reč je o izložbi keramike “Rebirth” koja se održava u Božidarcu do 17. novembra.

“Naziv izložbe nosi pre svega rođenje mog prvog deteta, a kroz taj sveti čin, rađam se i nova ja. Na izložbi u Božidarcu možete pogledati kako sam pristupila stvaralačkom procesu slika i keramike u sasvim ‘drugom’ stanju. Ovu izložbu vidim i osećam kao ponovno rođenje, Rebirth, prelazak iz jedne faze slikanja, stvaranja, kreiranja, bivanja u novi prostor svesti. Rekreacija mene same kroz nove inspirativne impulse i ispoljavanje životne energije na meni esencijalan – apstraktan način – vidno prepoznatvljiv u svakom opusu mojih umetničkih radova”, rekla je Ana o izložbi. 

Lazar Rančić, profesor keramike o Aninom radu kaže sledeće:

“Mlada umetnica Ana Bogdanović je svoje umetničko istraživanje sa dvodimenzionalne slike proširila i na treću dimenziju u polju umetničke keramike.  I u ovim radovima ona nije odustala od boje, koja joj je itekako svostvena u slikama, te tako spaja više umetničkih disciplina i time produbljuje svoj umetnički opus. Ona je pri traganju svog likovnog izražaja u keramici koristila široku paletu srodnih materijala kao što su kamenina, porcelan, staklo, više vrsta glazura, oksidi metala i engobe, a svi radovi nose nevidljivu liniju između utilitarnosti i nesputane dekorativnosti te nas ta dilema ne opterećuje u komunikaciji sa njenim delima.

Foto: Ana Bogdanović


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
1
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
8
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
7
Zanimljivo
korisno korisno
6
korisno
okej okej
5
okej
divno divno
4
divno
Predivno Predivno
3
Predivno
Super Super
8
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.