Predstava “Rogovi u vreći“ rađena je po motivima španskog filma “Sedam godina” i opisuje probleme savremenog društva, međuljudskih odnosa i poslovnih partnera. Ovaj triler sa elementima apsurda daje svojevrsnu sliku koorporacijskog sveta i načina njegovog funkcionisanja.

U predstavi vidimo četiri poslovna partnera – osnivače jedne firme. Pratimo kako izgleda taj korporacijski svet iz perspektive mladih ljudi, odnosno Marka, Sare, Mileta i Luke. 

Problem nastaje onog trenutka kada se ova grupa mladih osnivača suoči sa poreskom inspekcijom pa su pregovori oko potencijalnog rešenja neminovni.

Jedini mogući izlaz iz ove situacije nazire se u priznavanju krivice svih članova tima ili, pak, priznavanju celokupne krivice samo jednog člana tima, čime bi on odslužio zatvorsku kaznu u trajanju od sedam godina.

Foto: Jana Vujačić

Spasiti firmu i žrtvovati jednog čoveka deluje sasvim razumno naspram kolapsa firme i zatvorske kazne celog kolektiva. Krajnja odluka donosi se glasanjem četiri osnivača firme, a ona podrazumeva žrtvovanje “najslabije” karike tima. Na samom kraju predstave, otkriva se da, zaista, ništa nije onako kako izgleda, a “žrtveno jagnje” postaje najjača karika “tima”.

Moralne dileme članova, kao i međusobni odnosi poslovnih, negde i ljubavnih, partnera prikazani su kroz komične elemente, pa se i predstava, u široj slici, može žanrovski definisati i kao komedija.

Predstavu posebno zanimljivom čini glumačka postava. Ovi mladi ljudi na sarkastičan i duhovit način daju lični pečat samoj radnji.

Na kraju, ovaj triler apsurda sa elementima komedije čini da savremena slika društva i njegovih problema bude više komična, nego tragična.

Predstava “Rogovi u vreci” je četvrta predstava Teatra “Ulica” a u izvedbi mladih i talentovanih glumaca Đorđa Kreće, Katarine Jovanović, Nikole Todorovića, Nikole Blagojevića i Nikole Dragaševića.

Foto: Jana Vujačić


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
9
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
6
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
5
Zanimljivo
korisno korisno
4
korisno
okej okej
3
okej
divno divno
2
divno
Predivno Predivno
2
Predivno
Super Super
7
Super
Jana Vujačić
Diplomirani novinar i veliki optimista. Volim ljude, pa me i Selimovićev citat "Volim ljude, ali ne znam šta ću s njima" najviše i definiše. Veliki sam ljubitelj dobrih priča, humora svojih prijatelja i slatkog proizvoda "EUROKREM", drugim riječima, života.