Predstava “Rogovi u vreći“ rađena je po motivima španskog filma “Sedam godina” i opisuje probleme savremenog društva, međuljudskih odnosa i poslovnih partnera. Ovaj triler sa elementima apsurda daje svojevrsnu sliku koorporacijskog sveta i načina njegovog funkcionisanja.

U predstavi vidimo četiri poslovna partnera – osnivače jedne firme. Pratimo kako izgleda taj korporacijski svet iz perspektive mladih ljudi, odnosno Marka, Sare, Mileta i Luke. 

Problem nastaje onog trenutka kada se ova grupa mladih osnivača suoči sa poreskom inspekcijom pa su pregovori oko potencijalnog rešenja neminovni.

Jedini mogući izlaz iz ove situacije nazire se u priznavanju krivice svih članova tima ili, pak, priznavanju celokupne krivice samo jednog člana tima, čime bi on odslužio zatvorsku kaznu u trajanju od sedam godina.

Foto: Jana Vujačić

Spasiti firmu i žrtvovati jednog čoveka deluje sasvim razumno naspram kolapsa firme i zatvorske kazne celog kolektiva. Krajnja odluka donosi se glasanjem četiri osnivača firme, a ona podrazumeva žrtvovanje “najslabije” karike tima. Na samom kraju predstave, otkriva se da, zaista, ništa nije onako kako izgleda, a “žrtveno jagnje” postaje najjača karika “tima”.

Moralne dileme članova, kao i međusobni odnosi poslovnih, negde i ljubavnih, partnera prikazani su kroz komične elemente, pa se i predstava, u široj slici, može žanrovski definisati i kao komedija.

Predstavu posebno zanimljivom čini glumačka postava. Ovi mladi ljudi na sarkastičan i duhovit način daju lični pečat samoj radnji.

Na kraju, ovaj triler apsurda sa elementima komedije čini da savremena slika društva i njegovih problema bude više komična, nego tragična.

Predstava “Rogovi u vreci” je četvrta predstava Teatra “Ulica” a u izvedbi mladih i talentovanih glumaca Đorđa Kreće, Katarine Jovanović, Nikole Todorovića, Nikole Blagojevića i Nikole Dragaševića.

Foto: Jana Vujačić


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
30
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
20
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
16
Zanimljivo
korisno korisno
13
korisno
okej okej
10
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
4
Predivno
Super Super
21
Super
Jana Vujačić
Diplomirani novinar i veliki optimista. Volim ljude, pa me i Selimovićev citat "Volim ljude, ali ne znam šta ću s njima" najviše i definiše. Veliki sam ljubitelj dobrih priča, humora svojih prijatelja i slatkog proizvoda "EUROKREM", drugim riječima, života.