June 14, 2019

Red Bull Flugtag donosi najluđe skalamerije na Adu Ciganliju

Foto: Red Bull/Predrag Vuckovic

Drugi srpski Red Bull Flugtag održaće se 23. juna na Adi Ciganliji. Beograd će biti domaćin jednom od osam globalnih događaja u 2019. godini iz Flugtag serije. Red Bull Flugtag podigao je svoju čuvenu platformu u preko 150 gradova širom planete, a prethodni događaj je 2013. godine u Beogradu okupio 37 maštovitih ekipa koji su se ohrabrili da polete i u vodu slete pred čak 150.000 ljudi.

Takmičari treba da sa duge piste polete u letelicama koje prave sami u garaži, bez motora, akumulatora i katapulta – oruđe su samo vetar, ljudska snaga i otkačenost. Pored kreativnosti, ocenjivaće se dužina leta i nastup na platfomi pre leta. Pored dobre zabave, cilj je i preleteti 78.64m, jer je to svetski rekord koji su “Šaptači kokošaka”  postavili 12. septembra 2013. godine u Kaliforniji pred 110.000 ljudi.

Foto: Red Bull/ Bogdan Kosanovic

Atmosferu će dodatno podgrejati voditeljski trio  Sara Jo, Ajs Nigrutin i Nikola Đuričko. Ajs i Nikola su pre šest godina uz prepoznatljiv humor slali u vodu  mnoge timove , a sada će im se u tome pridružiti i  Sara.

Na zvaničnom Red Bull Flugtag sajtu već sada možete izabrati tim za koji navijate – pogledati njihove skice, članove posade i biografije na redbullflugtag.rs. Vrlo brzo će vam postati jasno da su se mnogi za ovo pripremili da obore svetski rekord, a  pojedini timovi “prete” letom do Surčina!

Foto: Red Bull/Bogdan Kosanovic

Takođe, i ti možeš da nam pokažeš kako letiš uz jedino energetsko piće koje daje krila – ako ostaviš najjači utisak, možeš da osvojiš godišnju zalihu Red Bull limenki i let helikopterom iznad Beograda! Sve što je potrebno je da na svoj Instagram profil okačiš kreativan, maštovit i otkačen stori sa limenkom Red Bulla, taguješ @redbullrs uz hashtag #flugtagsrbija, a u pet nedelja uoči Flugtaga, pet članova žirija bira po jednog dobitnika 365 limenki. Najbolji iz ove petorke će biti odabran za let helikopterom iznad Beograda .

Priredila: Ksenija Stojiljković

Foto: Red Bull/Predrag Vuckovic