Reflektor teatar lansira kampanju VIŠE OD PUBLIKE na panel diskusiji koja će biti održana 19. avgusta od 19h u Dorćol Platzu u okviru programa Četvrtak pod Reflektorom.

Panel diskusija VIŠE OD PUBLIKE zamišljena je kao lansiranje istoimene kampanje prikupljanja sredstava za produkciju novih predstava Reflektor teatra.

Teme pod reflektorom:

Šta je Reflektor teatar, ko su ljudi koji ga čine i šta su postigli za devet godina zajedničkog rada?

Šta tek treba da ostvare? Šta su im planovi i zašto im je važna podrška publike?

Kako se uključiti u kampanju? Zašto se uključiti u kampanju?

Na koje načine ova kampanja može da pomogne zajednici?

Šta su vrednosti ove nezavisne trupe i šta su vrednosti koje dele sa svojom publikom?

Da li je publika slučajno okupljena grupa pojedinaca ili je zajednica koja može da pokreće i menja društvo na bolje? Postoji li pozorište bez publike i može li publika biti producent?    

Na panelu govore:

LUNA LU, autorka i novinarka

VLADAN SLAVKOVIĆ, pozorišni umetnik i aktivista

ĐORĐE ŽIVADINOVIĆ GRGUR, glumac

MAJA ŠUŠA, glumica

Moderatorka:

MILENA BOGAVAC, dramaturškinja

Nakon panel diskusije, od 21h, igra se predstava MUŠKARČINE, a biće organizovano i druženje sa članovima i članicama Reflektor teatra.

Podsećamo, Reflektor teatar je nezavisna, društveno angažovana pozorišna trupa, koja posluje u okviru organizacije Centar E8. Za devet godina zajedničkog rada, napravili su sedam pozorišnih predstava, izvedenih više od 300 puta, u 13 država, 50 gradova i pred više od 100.000,00 gledalaca i gledateljki.

“Naš prostor za rad i izvođenje, nalazi se u Dorćol Platzu, a za dosadašnje predstave dobili smo sedam pozorišnih nagrada i priznanja. U našim produkcijama, redovno igra trideset petoro mladih glumaca i glumica, a stalno sarađujemo i sa velikim brojem pozorišnih autora i autorki. Od nedavno, u našem prostoru organizujemo i gostovanja drugih trupa sa nezavisne scene, u želji da malim resursima koje posedujemo: prostor, tehnika, publika i organizovana prodaja ulaznica, podržimo naše kolege i koleginice, sa nezavisne scene. Ni jedna naša predstava nije finansirana iz javnih sredstava”, poručuju iz Reflektor teatra.

Foto: Reflektor teatar


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
8
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
5
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
4
Zanimljivo
korisno korisno
3
korisno
okej okej
2
okej
divno divno
1
divno
Predivno Predivno
10
Predivno
Super Super
5
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.