Reflektor teatar je od četvrtka, 19. avgusta, zvanično otpočeo crowdfunding kampanju pod nazivom „Više od publike“ kojom se pozivaju svi građani i građanke da budu producenti i producentkinje novih projekata koji se pripremaju u ovom nezavisnom pozorištu.

Kampanja „Više od publike“  trajaće do kraja septembra i u tom periodu građani će biti u prilici da uplate donaciju kojom će pomoći realizaciju tri predstave koje nas očekuju do kraja godine u Reflektor teatru.

Prva od njih, čija nas premijera očekuje već 9. septembra je predstava „Ćao svima“ u režiji Vojkana Arsića, koja predstavlja pionirski pokušaj pozorišne izvedbe koja uključuje nove medije, mobline telefone, internet, društvene mreže i filmska izražajna sredstva koja se izvode uživo i bez montaže.

Takođe, u toku su pripreme predstave „Betmen, Robin Beograd“ Jelene Bogavac, koja govori o mladim ljudima u Beogradu devedesetih i danas, kao i performansa „Mrzim pozorište“ Minje Bogavac, u kom se govori o svim izazovima pred kojima su se našli pozorišni umetnici, u trenutku kada im je pandemija izvukla daske ispod nogu.

Reflektor teatar je nezavisna društveno angažovana pozorišna trupa koja se izdržava isključivo od prodaje karata i čije se produkcije finansiraju iz privatnih donacija, donacija organizacija i kompanija koje prepoznaju značaj ovog pozorišta i tema koje kroz svoje predstave pokreće. Period pandemije je za Reflektor bio naročito izazovan, pa su zato odlučili da svoju vezu sa publikom podignu na viši nivo, pozvavši ih da direktno učestvuju u produkciji novih predstava:

„Od početka ove godine, u Reflektor teatru, vredno smo radili na prikupljanju sredstava za produkciju svih novih predstava, ali deo novca koji nam je potreban – i dalje nedostaje. Razlog je činjenica da od početka pandemije, nismo imali prihode dovoljne da omoguće naše redovno funkcionisanje i da smo opstali isključivo spremnosti naših članova i članica, da svoj rad, vreme, znanje i trud, ulože ne očekujući nikakvu naknadu. Drugim rečima: složili smo se da radimo volonterski, verujući da smo svojoj publici potrebniji nego ikad. Sada ste vi potrebni nama! Potrebno nam je da budete tu i da budete više od publike!“, poručuje ekipa Reflektor teatra i dodaje:

„Nijedna donacija nije mala, nijedna nije prevelika. Sve što imamo smo mi, ali ni to nije malo! Zajedno svetlimo u mraku!“.

Kampanju možete podržati na više načina:

– Online donacijom na Donacije.rs; (https://donacije.rs/projekat/vi-ste-vise-od-publike/ )

– Uplatom na tekući račun Centra E8;

– Davanjem priloga u kutiju za donacije, na svim našim predstavama i programima;

– Širenjem informacije o kampanji preko svojih društvenih mreža i drugih kanala komunikacije.

Više informacija o kampanji i redovnim aktivnostima Reflektor teatra možete pronaći na sajtu Reflektor teatra, kao i na društvenim mrežama.

Foto: Reflektor teatar


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
4
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
1
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
9
korisno
okej okej
8
okej
divno divno
7
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
1
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.