Konačno je došlo leto i to baš onakvo kakvo smo priželjkivali. U Reflektor teatru će se ovog leta dešavati procesi rada na dve nove predstave, a do tada ćemo u letu uživati kroz redovni repertoar Reflektor teatra i u bašti Dorćol Platz-a.

U utorak, 8. juna, u Reflektor teatru, prikazala se predstava u nastajanju, pod nazivom „Robin Betmen Beograd“ u epizodi dva „Povratak Betmena“. Finalna verzija predstave, koja nastaje u režiji, a po knjizi Jelene Bogavac nas očekuje krajem avgusta 2021. godine.

Pre toga, krajem jula, očekuje nas premijera pozorišne predstave, pozorišnog iskustva, sa sjajnim konceptom, u režiji Vojkana Arsića. Projekat se ostvaruje u saradnji sa Fondacijom Jelena Šantić i kroz projekat LibertyEU podržan od strane Kreativne Evrope. Stay tuned.

U nedelju, 13. juna Reflektor teatar je prikazao film „Mogućnost pobune“ u okviru Bitef zone, u Bitef teatru, koji prikazuje proces nastajanja predstave „Smrt fašizmu! O Ribarima i Slobodi“, u režiji Ivana Stojiljkovića. Na događaju govorili su rediteljka predstave Minja Bogavac, programska direktorka Centra E8 Jana Šarić i glumac Đorđe Živadinović Grgur.

Da li ste nekada razmišljali o tome zašto se večno smejemo Nušiću? Ili je možda bolje da vas pitamo ima li tu bilo čega za smejanje? Zašto se nismo promenili ni posle 130 godina i da li smo svi mi, možda, Sumnjiva lica? Neke od odgovora na ova i mnoga druga pitanja koja ste čitavom društvu, ali i sebi, do sada mnogo puta postavili, možete čuti 16. juna na izvođenju predstave „Sumnjivo lice“, koje će početi u 21 čas u dobro poznatom Dorćol Platz-u. Za ovo izvođenje u saradnji sa Reflektor teatrom na Instagramu (ovde) delimo 2×2 karte.

Predstava „Muškarčine” zakazana je za 25. jun, na sceni Dorćol Platz-a, sa početkom u 21 čas. „Šta znači biti pravi muškarac u Srbiji danas”, pitanje je koje postavlja šest momaka u ovom pozorišnom dokumentarcu, kroz preispitivanje rodnih stereotipa koji vladaju na Balkanu, te ličnih priča i iskustava.

Kao što je već najavljeno u maju, popust od 50% na sva izvođenja ostvaruju svi vakcinisani građani i građanke koji na blagajni Reflektor teatra pokažu dokaz o vakcinaciji.

Više informacija o predstavama, repertoaru i drugim aktivnostima, mogu se pronaći na sajtu Reflektor teatra i njihovim društvenim mrežama.

Foto: Reflektor Teatar


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
10
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
7
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
6
Zanimljivo
korisno korisno
5
korisno
okej okej
4
okej
divno divno
3
divno
Predivno Predivno
2
Predivno
Super Super
7
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.