Ovogodišnji, 47. FEST, obiluje domaćim filmovima, a jedan od njih, “Reži”, biće premijerno prikazan 27. februara u 19:30h u Kombank dvorani.
 
Film “Reži” o odrastanju režirao je Kosta Đorđević. Ova priča o tinejdžerima i njihovom odrastanju, u savremenom surovom svetu bez jasnih pravila nastala je u saradnji sa scenaristom Draganom Nikolićem.
 
Film prati jedan neobičan dan u životu tinejdžerke Aje, njene drugarice i drugara iz kraja. Oni, tumarajući kroz vrelinu avgustovskog dana, na usijanom beogradskom asfaltu traže načine da se zabave, osete živim, drugačijim i bitnim. Pravila igre sami biraju, a sistem vlastite kože jedini je sistem koji priznaju. Ajina potreba i potraga za ljubavlju, od nečeg što je izgledalo kao vesela avantura, prerasta u dramu koja će obeležiti njihove mlade živote.
 

 
Nakon beogradske premijere glumačka ekipa filma pokloniće se i publici u Novom Sadu (28. februara), Kragujevcu (1. marta), Nišu (1. marta) i u Smederevu (2. marta).

Ekipu filma predvode dve mlade glumice Kristina Jovanović i Đurđina Radić koje su publici poznate i iz sveta muzike. Kristina Jovanović, članica je bendova E play i KIKA, dok je Đurđina Radić- Djixx nekadašnja članica benda SevdahBaby. U ostalim ulogama našli su se i Mladen Sovilj, Marko Janketić, Milan Čučilović, Radoslav Rale Milenković i drugi.

 
Priredila: Miljana Miletić
Foto: MCF/Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
4
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
1
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
9
korisno
okej okej
8
okej
divno divno
7
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
1
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.