Ričard Brauning, britanski inovator uspeo je da otera oblake i pokaže beogradskoj publici da je moguće leteti!

Njegovo mlazno odelo, odnosno Jet Suit, jeste bučno, neki bi rekli poput veoma jakog usisivača. A nas je svakako oduvala činjenica da je budućnost Martija Mekflaja iz filma “Povratak u budućnost” u kojoj svi voze leteće automobile bliža nego što mislimo.

Foto: Miljana Miletić

Brauning je leteo sa kolegom koji je ubrzo završio u vodi jer se, kako je rekao Ričard, loše okrenuo u jednom trenutku. Takođe je izrazio zadovoljstvo što je u 26. državi po redu predstavio izum tima Take on Gravity čiji je osnivač.

“Počelo je kao ideja koja je bila nemoguća, a sada, dve godine kasnije, ovo je 80 događaj u 26 zemalja”, rekao je Brauning, dodavši da smatra da će Jet Suit tehnologija postati budućnost transporta ljudi.

Foto: Miljana Miletić

Brauning je rekao da je sa ovim odelom moguće ostati u vazduhu do 4 minuta, kao i da bi Jet Suit mogao biti poboljšan ako bi se ugradila krila. Za sada, kako kaže, mlazno odelo radi na gorivo za avione i dizel gorivo.


Spektakl na Adi: Britanski inovator prkosi gravitaciji!


“Gradimo i električnu verziju, kojom je teško postići iste performanse, ali je izrađujemo”, naveo je Brauning.

Foto: Miljana Miletić

Kao mane naveo je to što je bučan, troši dosta goriva i sužena je mogućnost kretanja u vazduhu.

Ričard Brauning biće govornik na prestižnom simpozijumu WORLD.MINDS u Narodnom pozorištu (23. maj). Tamo će predstaviti svoju najnapredniju tehnologiju iz oblasti aeronautike.

Piše: Miljana Miletić

Foto: Miljana Miletić


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
9
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
6
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
5
Zanimljivo
korisno korisno
4
korisno
okej okej
3
okej
divno divno
2
divno
Predivno Predivno
1
Predivno
Super Super
6
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.