Ričard Brauning, britanski inovator uspeo je da otera oblake i pokaže beogradskoj publici da je moguće leteti!

Njegovo mlazno odelo, odnosno Jet Suit, jeste bučno, neki bi rekli poput veoma jakog usisivača. A nas je svakako oduvala činjenica da je budućnost Martija Mekflaja iz filma “Povratak u budućnost” u kojoj svi voze leteće automobile bliža nego što mislimo.

Foto: Miljana Miletić

Brauning je leteo sa kolegom koji je ubrzo završio u vodi jer se, kako je rekao Ričard, loše okrenuo u jednom trenutku. Takođe je izrazio zadovoljstvo što je u 26. državi po redu predstavio izum tima Take on Gravity čiji je osnivač.

“Počelo je kao ideja koja je bila nemoguća, a sada, dve godine kasnije, ovo je 80 događaj u 26 zemalja”, rekao je Brauning, dodavši da smatra da će Jet Suit tehnologija postati budućnost transporta ljudi.

Foto: Miljana Miletić

Brauning je rekao da je sa ovim odelom moguće ostati u vazduhu do 4 minuta, kao i da bi Jet Suit mogao biti poboljšan ako bi se ugradila krila. Za sada, kako kaže, mlazno odelo radi na gorivo za avione i dizel gorivo.


Spektakl na Adi: Britanski inovator prkosi gravitaciji!


“Gradimo i električnu verziju, kojom je teško postići iste performanse, ali je izrađujemo”, naveo je Brauning.

Foto: Miljana Miletić

Kao mane naveo je to što je bučan, troši dosta goriva i sužena je mogućnost kretanja u vazduhu.

Ričard Brauning biće govornik na prestižnom simpozijumu WORLD.MINDS u Narodnom pozorištu (23. maj). Tamo će predstaviti svoju najnapredniju tehnologiju iz oblasti aeronautike.

Piše: Miljana Miletić

Foto: Miljana Miletić


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
30
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
20
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
16
Zanimljivo
korisno korisno
13
korisno
okej okej
10
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
3
Predivno
Super Super
20
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.