Čuvenom sinaesti, reditelju Ridliju Skotu će 10. septembra, uoči premijere novog epskog spektakla “Poslednji dvoboj” na 78. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji biti dodeljena novoustanovljena Kartijeova nagrada za najboljeg reditelja (Cartier Glory to the Filmmaker Award).

Ova nagrada je “posvećena ličnosti koja je na originalan način doprinela savremenoj filmskoj industriji”, kako navode u saopštenju. Ridli Skot će nagradu primiti 10. septembra u čuvenoj Sala Grande, pre početka svog najnovijeg blokbastera “Poslednji dvoboj” (The Last Duel) sa zvezdanom glumačkom postovom koju čine Adam Drajver (Triologija Zvezdane staze),  Met Dejmon (Dobri Vil Hanting, Bornov identitet, Marsovac) i Ben Aflek  (Iščezla, Računovođa, Betmen protiv Supermena: Zora pravednika) na čelu sa damom Džudi Komer (Ubiti Iv, Glavni heroj).

Foto: 20th Century Studios. All Rights Reserved via MCF

Ridli Skot je sasvim izvesno pravni izbor za režiju ovog ostvarenja jer pored toga što je osvedočeni poznavalac epskih drama, u prilog tome idu njegovi filmovi „Duelisti“ (1977), „Gladijator“ (2000),„Prometej“ (2012) i “Egzodus: Bogovi i kraljevi” (2014), njemu je i 2003. godine dodeljena viteška titula za doprinos sedmoj umetnosti.

Ova istorijska drama u kojoj supruga viteza iznosi teške optužbe za silovanje objedinjuje u jednoj osobi sve muke ženske opresije 14. veka. Kralj Čarls VI objavljuje da će vitez Žan de Karuž (Met Dejmon) spor izazvan sumnjom da je njegov štitonoša Žak le Gri (Adam Drajver) silovao njegovu suprugu (Džodi Komer) dok je on bio na ratištu, rešiti surovim dvobojem.

Publika može od 14. oktobra očekivati film “Poslednji dvoboj” u bioskopima.


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
8
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
5
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
4
Zanimljivo
korisno korisno
3
korisno
okej okej
2
okej
divno divno
1
divno
Predivno Predivno
10
Predivno
Super Super
5
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.