Gotovo je. Robert Redford je presekao. Odlučio je da više ne glumi. “Nikada ne reci nikad, ali sam skoro siguran da će ovo biti sve od mene i glume”, rekao je Redford i tako odlučio da svoju bogatu filmsku karijeru završi ostvarenjem “Starac s revolverom” reditelja Dejvida Louerija.

Film ”Starac s revolverom” rađen je po istinitoj priči i govori o Forestu Takeru, čoveku koji je smelo pobegao iz zatvora San Kventin sa 70 godina.

Interesovanje za ovog pljačkaša banaka počelo je 2003. godine  kada je novinar The New Yorkera-a Dejvid Gran objavio intervju sa izvesnim Takerom.

Taker je, inače, veliki deo života proveo u zatvoru u kom je i preminuo.

“Robert Redford i Forest Taker su uvek bili suštinski povezani, po mom mišljenju. Video sam sve vrste paraleli sa raznim likovima koje je igrao tokom godina, ali tek kad sam sa njim radio film “Pitov zmaj: čarobno prijateljstvo”, tada sam ga i lično upoznao i to poznanstvo mi je omogućilo da ovu ulogu tačno prilagodim njemu”, rekao je reditelj filma.

Pored Redforda, u filmu glume i Kejsi Aflek, Sisi Spejsek, Deni Glaver i drugi.

Domaća publika imala je priliku da ovaj film pogleda na 47. FEST-u, a  od 14. marta, film će se prikazivati i u bioskopima.

Priredila: Miljana Miletić

Foto: MCF


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
8
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
5
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
4
Zanimljivo
korisno korisno
3
korisno
okej okej
2
okej
divno divno
1
divno
Predivno Predivno
10
Predivno
Super Super
5
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.