Muzičari Darko Rundek, Srđan Gojković Gile i Mirela Priselac Remi, biće članovi žirija Nagrade Milan Mladenović za 2020. godinu, saopštila je Zadužbina Milana Mladenović.

Ovaj tročlani žiri odabraće muzičko delo od izuzetne umetničke vrednosti sa prostora bivše Jugoslavije. Konkurs će biti otvoren od 1. do 30. juna.

Ovo je drugi put da se ova nagrada dodeljuje i to na Milanov rođendan, 21. septembra. Dobitnik prve nagrade, koja je dodeljena 2019. godine, je bend Artan Lili.

Nagrada Milan Mladenović uspostavljena je sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje krase osobine svоjstvene Mladenovićevoj umetničkoj zaostavštini. Svi detalji o nagradi i konkursu biće objavljeni 1. juna na sajtu.

Sa nastupa na EBU festivalu (Festival evropske radiodifuzne unije) u Novom Sadu 1989. godine / Foto: Zoran Trbovic

U pripremi i spomen-soba Milana Mladenovića u Narodnoj biblioteci

U toku je zajednički projekat Zadužbine Milana Mladenovića i Narodne biblioteke Srbije koji ima za cilj da se u NBS napravi spomen-soba Milana Mladenovića, kao stalna izložbena postavka. 

Zadužbina Milana Mladenovića poverila je Narodnoj biblioteci Srbije na staranje vrednu građu koju čine Milanovi lični predmeti i dokumenti, knjige, rukopisi, plakati, fotografije, audio i video materijali.

U planu je i formiranje digitalne zbirke, kao i saradnja na planu predstavljanja građe široj javnosti radi promovisanja ideja koje su obeležile Mladenovićev rad.

Reizdanje kultnog albuma “Angel’s Breath”

Kultni album Milana Mladenovića i Mitra Subotića Sube, “Angel’s Breath”, doživeti svoje reizdanje, u saradnji sa Croatia Records. 

Ekskluzivno i limitirano reizdanje s remasterizovanim snimcima prvo će se naći u prodaji kao CD i na svim streaming servisima od petka, 29. maja. Bogato LP izdanje, 180-gramski papir, vinil u boji i download kod, naći će se u prodaji u junu.


Zadužbina Milana Mladenovića osnovana je prema nalogu koji je u svom testamentu ostavila Milanova majka Danica Mladenović, sa namerom da se njegova autorska i lična zaostavština sačuva kao celina i da se nameni za kulturne i humanitarne svrhe.

Foto via Zadužbina Milana Mladenovića


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
7
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
4
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
4
Zanimljivo
korisno korisno
2
korisno
okej okej
1
okej
divno divno
10
divno
Predivno Predivno
13
Predivno
Super Super
5
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.