Domaća publika ne zaostaje za Kanom. I to iz jednog razloga. Gledaće filmove iz Kana među prvima, jer će doći u domaće bioskope nekoliko dana nakon poznatog filmskog festivala.

Među filmovima koji će se naći na repertoaru su ostvarenja iz konkurencije: “Sibil” , “Izdajica” , “Jezero divlje guske”, “To mora biti raj” , film “Mladi Ahmed” , “Žao nam je što smo vas propustili”, “Noćna lasta” , “Oh, Mercy!” , “Zviždači” , “Portret devojke na vatri”, kao i film van konkurencije  “Dijego Maradona”.

Film pod nazivom “Sibili” delo je francuske  rediteljke i scenaristkinje Žustin Triet koja je publici poznata po filmu “U krevetu sa Viktorijom”. Uloge tumače Viržini Efira, Gaspar Ulijel, Adel Egzakupulus i Sandra Huler.

“To mora biti raj” je film palestinskog reditelja Elijea Sulejmana koji na satiričan način u putopisnoj komediji pravi neočekivane paralele između različitih gradova i njegove zemlje –Palestine.

Na repertoaru će se naći i film koji govori o radikalizaciji i o belgijskom tinejdžeru koji pravi zaveru sa ciljem da ubije svog učitelja nakon što prihvati ekstremističko tumačenje Kurana. Naziv ovog filma je “Mladi Ahmet”, a delo je dvostrukih Kanskih laureata braće Darden.

Film “Žao nam je što smo vas prpoustili” je društveno angažovana drama o bračnom paru koji se bori da preživi u modernoj Engleskoj. U filmu igraju Kris Hičen, Debi Hanivud, Ris Stoun.

Kanski festival će biti održan od 14. do 25. maja, a nakon toga svi navedeni filmovi (otkupila ih je srpska distributerska kuća “MCF MegaCom film”) će se naći u okviru predstojećih domaćih festivala, kao i u redovnoj bioskopskoj distribuciji!

Piše: Ksenija Stojiljković

Foto: Youtube/Printscreen


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
6
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
30
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
26
Zanimljivo
korisno korisno
23
korisno
okej okej
20
okej
divno divno
16
divno
Predivno Predivno
13
Predivno
Super Super
30
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.