Tokom maja i juna u galeriji Manifesto biće otvorena samostalna izložba Ivana Šukovića pod nazivom „Sladak limun”.

Izložba će moći da se pogleda uz poštovanje epidemioloških mera i obavezno nošenje zaštitnih maski. Tokom trajanja izložbe galerija će raditi na zakazivanje. Možete zakazati vašu posetu slanjem upita na [email protected].


„Mogu li umetnici zameniti osećaj ličnog gubitka (hipertrofiran repetitivnim sećanjima na osobe, prostore i događaje iz najbližeg, intimnog, porodičnog okruženja) javnim izložbenim formatom: onim u kojem sama izložba postaje opredmećenim mehanizmom odbrane dok iznova, ali ovoga puta pred očima publike, umetnik nastoji da racionalizuje frustraciju osobnim gubitkom – neuspehom sopstvenog sećanja da reinkarnira i povrati nešto zauvek izgubljeno, na čije mesto sada stupa nešto drugo? Nova samostalna izložba Ivana Šukovića pod nazivom „Sladak limun”, motivisana upravo opisanim stanjem, tihi je i svojevrsni ‘mehanizam odbrane’ od mehanizma odbrane kojeg dovodi u pitanje i podvrgava javnom pogledu, otvoreno i bez straha od distance (ili neuspeha).”

Marko Stamenković, istoričar umetnosti

O umetniku

Ivan Šuković je vizuelni umetnik, rođen 1981. u Podgorici. Doktorirao je na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, odsek Višemedijska umetnost. Radi na polju višemedijske umetnosti, objekata, videa i instalacija. Izlaže od 2010. godine u zemlji i inostranstvu. Trenutno živi i radi u Beogradu.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
9
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
6
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
5
Zanimljivo
korisno korisno
4
korisno
okej okej
3
okej
divno divno
2
divno
Predivno Predivno
1
Predivno
Super Super
6
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.