Zadužbina Milana Mladenovića saopštila je da je na njihov zahtev privredni sud u Beogradu privremenom merom zabranio kompanijama Mascom i Tin Drum Music da koriste znak EKV u nazivu njihovog konkursa.

Saopštenje prenosimo u celosti:

“Pošto nam je transparentnost rada prioritet, obaveštavamo javnost o rezultatima borbe za očuvanje prava koja Zadužbina štiti. Na zahtev Zadužbine Milana Mladenovića, Privredni sud u Beogradu je 26.10.2020. privremenom merom zabranio kompanijama Mascom i Tin Drum Music da koriste znak EKV u nazivu njihovog konkursa. Po odluci suda, koja stupa na snagu odmah, pomenute kompanije ne samo da ne mogu da koriste znak EKV u vezi sa konkursom, nego ni na bilo kojoj poslovnoj dokumentaciji, na internet stranicama ili na reklamama.

Sud u obrazloženju takođe navodi da radnje Mascoma i Tin Drum Musica predstavljaju “podražavanje oznaka koje su registrovne i zaštićene pravom”, a da bi svako dalje ponašanje Mascoma i Tin Drum Musica “koje ide za tim da se na svojevrstan način zloupotrebljavaju zaštićeni znakovi“, koje je zaštitila Zadužbina Milana Mladenovića, predstavljalo podražavanje koje je „protivno načelu poštovanja dobrih poslovnih običaja i poslovnom moralu“.

Podsećamo, Zadužbina Milana Mladenovića je, kao jedini legalni i pravni naslednik zaostavštine Milana Mladenovića, zaštitila žigove EKV i Ekatarina Velika u Zavodu za intelektualnu svojinu. S tim u vezi, Zadužbina Milana Mladenovića je jedina institucija koja ima prava da koristi nazive i žigove EKV ili Ekatarina Velika prilikom organizacije događaja iz oblasti kulture, takmičenja, konkursa i dodela nagrada na kojima se zvanično koristi Milanovo ime i ime grupe.”

Foto via Zadužbina Milana Mladenovića


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
10
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
7
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
6
Zanimljivo
korisno korisno
5
korisno
okej okej
4
okej
divno divno
3
divno
Predivno Predivno
2
Predivno
Super Super
7
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.