Saradnja

Kaleidoskop kulture 2019

Kulturni kišobran jedan je od medijskih partnera “Kaleidoskopa kulture” koji se održava od 24. avgusta do 30. septembra u Novom Sadu i okolini.

“Kaleidoskop kulture” je programski luk iza kog stoji “Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture” koji po drugi put, na više od 80 lokacija kroz kulturu zajedništva pretvara Novi Sad u “grad scenu”.


Festival francuskog filma 2019 – MCF MegaCom Film

Kulturni kišobran je bio jedan od medijskih sponzora novoosnovanog Festivala francuskog filma u Beogradu u Kombank dvorani od 28. maja do 1. juna 2019. godine. Festival su organizovali ambasada Republike Francuske, Francuski institut i MCF MegaCom Film.

Festival francuskog filma / Promo

Kultura na DAR – Društvo za akademski razvoj

Društvo za akademski razvoj je nevladina, neprofitna organizacija koja ima za cilj podsticanje aktivizma građana, razvoja volonterizma u Srbiji i reformi obrazovnog sistema. Od svog osnivanja, 2013. godine, DAR je pokrenuo kampanju Kultura na DAR sa ciljem da se očuva i promoviše kulturna baštine u našoj zemlji.

Rekli su o nama:

“Društvo za akademski razvoj od samog početka prve sezone kampanje Kultura na DAR, teži da razvija i održava saradnju sa brojnim institucijama, pravnim subjektima i pojedincima, koji podržavaju našu misiju očuvanja i promovisanja kulturne baštine u Srbiji.

Jedna od takvih institucija je i portal Kulturni kišobran, koji vodi mlada novinarka Miljana Miletić.

Kulturni kišobran je portal o kulturi, koji pored tema koje se tiču same kulture predstavlja i svojevrsan vodič za kulturna dešavanja, kako u Beogradu, tako i širom Srbije. Pored tekstova o kulturnim dešavanjima, na portalu možete pročitati i biografije slavnih umetnika i kulturnih radnika, kao i intervjue sa poznatim i perspektivnim ličnostima iz ove oblasti.”


Hoću (u) pozorište

Foto: Logo

Hoću (u) pozorište je prijatelj sajta Kulturni kišobran.

Hoću (u) pozorište je portal namenjen promociji svih vidova pozorišnih delovanja, od amaterskih pozorišta do najvećih scena u Srbiji.

Sajt Hoću (u) pozorište je započet tokom 2016. godine kao diplomski rad na Fakultetu organizacionih nauka, uobličen je početkom 2017. kako bi počeo sa radom na Svetski dan pozorišta 27. marta iste godine. Sajt uređuju mladi ljudi i studenti zainteresovani za pozorišnu kulturu.