April 22, 2020

Sedam + dve serije uz koje vreme leti

Foto: Youtube/Printscreen

Postoji li recept da vreme brže prođe? Koji je odgovor pitate se? Postoji ih mnogo. Slažem se, ali mi se čini da nam je bar jedan u manjoj ili većoj meri zajednički. A to je gledanje serija. Kada je izbor veliki, za koju se seriju odlučiti postaje ključni problem.

Zato vam priskačemo u pomoć sa nekoliko predloga, uz koje vreme prođe toliko brzo, da se čovek prosto zapita kada je pre svanulo.

1. Babylon Berlin (Berlin Vavilon) (2017- )

Ljubitelji neonoara će se prosto zaljubiti u ovo ostvarenje. Ovo je jedna raskošna i ambiciozna serija koja se po mnogo čemu razlikuje od serija sličnog žanra. U sebi nosi dozu intrigantnosti i misterioznosti koja pažnju drži od prve od poslednje epizode.

2. Castle (Kasl) (2009-2016)

Komično kriminalstička serija sa odličnom radnjom. Iz epizode u epizodu se bavi neobičnim slučajevima ubistava, što je odlično, jer se poneka epizoda može i preskočiti. Međutim kroz sve sezone serije se provlači malo dublja priča zbog čega zaslužuje da se pogleda cela.

3. Casa de Papel (Kuća od papira) (2017- )

Serija koja je ceo svet prikovala za ekrane. Priča je na prvi pogled jednostavna, dok se ne zagrebe ispod površine. A onda je komplikovana za predviđanje daljeg razvoja radnje, jer ništa nije onako kako izgleda. Žanr je potpuno okrenut iz surovog u emotivan donosi promenu perspektive i zbog toga što je narator ženski lik.

4. True Detective (Pravi detektiv) (2014- )

Antologijski serijal koji iz sezone u sezonu donosi novu priču i nove likove ali zbog toga ona ni na trenutak ne gubi na zanimljivosti i gledljivosti.

5. Peaky Blinders (Birmingenska banda) (2013- )

Pročitajte još i: Odlaže se snimanje planetarno popularne serije

Sve epizode ove serije su čist kvalitet na koji se teško nailazi u današnjoj hiperprodukciji svakavog saržaja. Serija ima pet sezona po šest epizoda i kada se sve pogledaju ostaje nada da će izaći i šesta sezona što pre.

6. Mad Man (Momci sa Medisona) (2007-2015)

Spada u 10 najgledanijih serija na svetu. Iako se na zasniva na samoj radnji serija je puna atmosfere zbog čega će te jedva čekati da pogledate sledeću epizodu. Likovi su karakteristični i svaki na svoj način zanimljiv..mada svi ćemo želeti da budemo kao glavni lik.

7. House MD (Dr Haus) (2004-2012)

Fantastični Hju Lori nam donosi Gregori Hausa, oštrog, sarkastičnog lika koga ćete obožavati. Ova serija nije samo još jedna u nizu koja se bavi medicinom. Ne, ovo je jedno sasvim novo i do sada ne viđeno predstavljanje Šerloka Holmsa baš kroz neobičan lik Dr. Hausa.

I još plus dve serije koje ne smete propustiti:

*Suits (Dva lica pravde) (2011-2019)

Predstavlja TV seriju sa najviše sezona i epizoda, ali nemojte zbog toga da odustajete od gledanja. Vizuelno je jedna od najboljih serija ikada, uz to je izuzetno britka i laka za gledanje.

Pročitajte još i: Deset serija koje su obeležile 2010-te (prema odabiru naših čitalaca)

*Chernobyl (Černobil) (2019)

Emotivna, surova, moralna, iskvarena… 

Pročitajte još i: Černobilj – bezbedno i poželjno za gledanje bez zaštitne opreme, posebno bez ružičastih naočara

Foto: Youtube/Printscreen