Kratki igrani film “Breaking Point: A ‪Star Wars Story” Stevana Filipovića, biće prikazan na Međunarodnom festivalu fantastičnog filma u Mantonu, u Francuskoj.

Festival se održava od 16. do 18. oktobra ove godine.

Na pomenutom festivalu, ovo Filipovićevo kratkometražno ostvarenje dobilo je sedam nominacija.

Filipović je nominovan za najboljeg reditelja i najbolji scenario.

Slaven Došlo i Darko Ivić nominovani su u kategoriji za najboljeg glumca, a Jana Milosavljević za najbolju glumicu.

Takođe Đorđe Stojiljković i Matej Milenković su nominovani u kategoriji za najbolju fotografiju. I na kraju, Nemanja Rančić, Aleksandar Ranđelović, i Chris Alexander Schultze nominovani su u kategoriji za najbolju muziku.

Ovaj film, urađen na engleskom jeziku, dešava se nekoliko godina pre sedmog dela sage (Buđenje Sile).Počiva na sledećem zapletu: Galaktička Imperija je pobeđena. Na njenim ruševinama, nastala je Nova Republika, a sa njom i nova generacija Džedaj-vitezova, koju obučava Luk Skajvoker. Skajvoker je braću Dast, Nola (Darko Ivić) i Kesa (Slaven Došlo), sa surovih ‪ulica Korelije doveo su u svoj džedajski Hram, kako bih podučavao veštinama Sile. Večeras će braća naučiti poslednju lekciju.

Film je sniman na lokacijima u blizini Beograda (na Avali i Kosmaju). Scenograf je Branislav Crvenković, koji je i zadužen za maske vanzemaljaca i posebnu šminku. Pomoćnica reditelja i rediteljka druge ekipe je Isidora Bulatović.

Foto: Tamara Antonović


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
4
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
1
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
9
korisno
okej okej
8
okej
divno divno
7
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
1
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.