August 31, 2021

Sedamdeset godina postojanja Dečjeg kulturnog centra

Sa početkom nove školske godine počinje i upis dece i mladih u umetničke studije i ateljee Dečjeg kulturnog centra Beograd (Takovska 8), gradske ustanove kulture koja već sedam decenija neguje, stvara i razvija dečje stvaralaštvo kroz kulturno-obrazovne programe, kreativne radionice, festivale i manifestacije.

U novoj sezoni Dečji kulturni centar Beograd proslaviće veliki jubilej – sedamdeset godina postojanja i negovanja kulture za decu. Svojim sadržajima i aktivnostima, ova ustanova kulture, čiji je osnivač Gradska uprava – Grad Beograd, podstiče radost stvaranja i maštanja, kritičko posmatranje sveta oko sebe, ali i samopouzdanje i veru u sopstvene kvalitete, kao i slobodno pojavljivanje i prikazivanje sebe i svog rada.

Nova sezona i upis u Umetničke studije i ateljee Dečjeg kulturnog centra Beograd počinje 1. septembra 2021. godine. Za decu uzrasta od 3 do 18 godina biće otvoreni Studio glume, Baletska igraonica, Baletski studio, Pozorišna radionica na engleskom jeziku, Muzička igraonica, Hor DKCB, Škola pevanja „Nađi svoju zvezdu”, Grafički dizajn, Likovni atelje, Atelje za primenjenu umetnost, Radionica stripa i karikature, Sportić i Kreativno zabavište. Aktivnosti koje se organizuju u Dečjem kulturnom centru Beograd pružaju deci i mladima mogućnost da razvijaju maštu, pronađu oblast u kojoj bi najradije razvijali svoj talenat i iskažu se u najrazličitijim vrstama umetnosti.

U radu ateljea i studija učestvuju deca i mladi shodno svojim interesovanjima, bez prethodnih audicija, a sa onima kod kojih se prepozna posebna sklonost i talenat pedagozi rade kroz dodatne aktivnosti.