Iako je zbog Covid19 situacije održavanje Festivala bilo neizvesno – sedmo izdanje Bašta Festa, internacionalnog festivala kratkog igranog filma, održaće se pod vedrim nebom od 23. do 26. jula, u Bajinoj Bašti, u izmenjenom formatu.

Usled pandemije, odlučeno je da prijave za kratkometražne filmove – koji inače čine glavni, takmičarski program Bašta Festa – izostanu, te je ove godine taj prostor ustupljen sjajnim dugometražnim ostvarenjima mladih, lokalnih autorki i autora.

Sve projekcije će se desiti pod vedrim nebom – i besplatne su.

Foto: Bašta Fest

Bašta fest je poseban festival fokusiran podjednako na dobar film i edukaciju mladih, zainteresovanih za film, srodne vizuelne umetnosti i filmsku kritiku, kao i poligion za otkrivanje mladih talenata. Ovaj festival predstavlja specifičan spoj prirode, filma, muzike i dobre zabave.


Pročitajte još i:

Bašta Fest pokreće podkast “U svojoj bašti”

Završen 6. Bašta fest, dodeljene nagrade


Uskoro se očekuje više informacija o filmovima koji će se prikazivati, autorima i ostalim programima Festivala.

Foto: Milica Milosavljević


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
5
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
2
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
1
Zanimljivo
korisno korisno
10
korisno
okej okej
9
okej
divno divno
8
divno
Predivno Predivno
7
Predivno
Super Super
2
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.