Mila je srednjoškolka koja želi da bude rediteljka i za profesore sprema poklon za rastanak – film o drugarima iz odeljenja. Naizgled zabavna priča o bubicama maturanata, njihovim željama, ljubavima i hobijima otkriva nam da iza fasade bezbrižnih srednjoškolskih dana uvek ima i onih na koje ne obraćamo dovoljno pažnju.

Serija koju su članovi teatra “Ulica” sami producirali ima 10 epizoda, a snimljena je na osnovu istoimene predstave “Kako ste?”.

U prvoj sezoni upoznajemo Ružicu, koja je štreberka u odeljenju, i njenog momka Miću, za koga u jednom trenutku kaže i da je “glup…. što je nije ranije pitao da budu zajedno”.

Upoznajemo i Vladu, rokera, koji je zaljubljen u Nađu ali su oni dva potpuno različita sveta. Tu je i Jovana, čiju izvedbu pesme “My Heart Will Go On” ćete sigurno pamtiti… A Neša… Neša izgleda voli našu rediteljku.

Bilo kako bilo, njihovi životi su ispunjeni. Svako od njih ima nekog. Ali, dok oni uživaju u tračarenju, pevanju, zbijanju šala i ispijanju alkohola, u uglu je Ivan, na kog, čini se, svi zaboravljaju. On je poput onog 13. praseta, drug iz odeljenja za kog znamo da je tu, ali se sa njim niko ne druži.

Serija “Kako ste?” podsetila me je malo i na moje srednjoškolske dane. To je ono vreme bezbrižnosti, što shvatimo tek kada malo odrastemo. To je vreme kada malo i preteramo, pređemo granicu, povredimo druga ili drugaricu, a sve to iz šale. To je ono vreme kada sve deluje bezazleno, ali nečije rane ipak ne zarastu…

Pogledajte seriju ovih talentovanih ljudi, i možda će vas podsetiti na mlađe dane, ali i podstaći da malo bolje pogledate oko sebe i od srca pitate nekog sebi bliskog (ili bilo koga drugog) “Kako si?”.

Seriju do 15. 1. 2021. možete gledati uz simboličnu naknadu od 500 dinara. Nakon toga, biće dostupna besplatno na Jutjubu.

Foto: K. Kaplanec


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
2
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
9
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
8
Zanimljivo
korisno korisno
7
korisno
okej okej
6
okej
divno divno
5
divno
Predivno Predivno
4
Predivno
Super Super
10
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.