December 20, 2019

Shash predstavlja „Infusion 2020“ – novu kolekciju nosive mode

Modni brend Shash predstaviće svoju novu kolekciju „Infusion 2020“, u subotu, 21. decembra 2019. godine u 19h u galeriji Fond Fashion House.

Iza brenda stoji srpska umetnica i koreografkinja Saša Šašić, koja živi i radi u Madridu

Shash je nastao kao spoj dveju ljubavi, prema modi i plesnoj umetnosti. Zbog toga Saša Shash ne doživljava toliko kao modni brend već više kao umetnički projekat.

Shash modeli ne prate modne trendove, oni su vanvremenski i večni, a svaki komad priča svoju priču i sposoban je da se prilagodi osobi koja ga nosi.

Kolekcija ima polazište u japanskoj filozofiji wabi sabi, odnosno slavi savršenstvo nesavršenosti. Kolekcija Infusion takođe ima i poseban umetnički pečat, budući da je beogradska vizuelna umetnica, Madlena Dašić, stvorila crteže koji se nalaze na komadima iz ove kolekcije. Tako su osnovnoj ideji dizajna, Saša i Madlena ubrizgale dozu umetničke «infuzije», čineći svaki odevni predmet jedinstvenim nosivim umetničkim delom u kom se može živeti i uživati.

“Do sada smo ponosno predstavili četiri kolekcije koje su osvojilie žene širom Evrope, a brojni časopisi (Vogue Spain, Elle.rs, Elle.hr, Buro Hrvatska i mnogi drugi) pratili su naš razvojni put i pisali o našim ostvarenjima u svetu mode”, navodi se u saopštenju.

Foto via Preventer