Modni brend Shash predstaviće svoju novu kolekciju „Infusion 2020“, u subotu, 21. decembra 2019. godine u 19h u galeriji Fond Fashion House.

Iza brenda stoji srpska umetnica i koreografkinja Saša Šašić, koja živi i radi u Madridu

Shash je nastao kao spoj dveju ljubavi, prema modi i plesnoj umetnosti. Zbog toga Saša Shash ne doživljava toliko kao modni brend već više kao umetnički projekat.

Shash modeli ne prate modne trendove, oni su vanvremenski i večni, a svaki komad priča svoju priču i sposoban je da se prilagodi osobi koja ga nosi.

Kolekcija ima polazište u japanskoj filozofiji wabi sabi, odnosno slavi savršenstvo nesavršenosti. Kolekcija Infusion takođe ima i poseban umetnički pečat, budući da je beogradska vizuelna umetnica, Madlena Dašić, stvorila crteže koji se nalaze na komadima iz ove kolekcije. Tako su osnovnoj ideji dizajna, Saša i Madlena ubrizgale dozu umetničke «infuzije», čineći svaki odevni predmet jedinstvenim nosivim umetničkim delom u kom se može živeti i uživati.

“Do sada smo ponosno predstavili četiri kolekcije koje su osvojilie žene širom Evrope, a brojni časopisi (Vogue Spain, Elle.rs, Elle.hr, Buro Hrvatska i mnogi drugi) pratili su naš razvojni put i pisali o našim ostvarenjima u svetu mode”, navodi se u saopštenju.

Foto via Preventer


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
6
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
30
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
26
Zanimljivo
korisno korisno
23
korisno
okej okej
20
okej
divno divno
16
divno
Predivno Predivno
13
Predivno
Super Super
30
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.