Na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku 19. jula otvoreno je deseto izdanje Šibenik Dance Festivala predstavom Plamteća voda u koreografiji Andonisa Foniadakisa Baleta Hrvatskog narodnog kazališta Ivan pl. Zajc iz Rijeke.

Medijima su se obratili direktorka Plesnog festivala u Šibeniku Zorana Mihelčić, župan Šibensko-kninske županije dr. sc. Marko Jelić, direktorka Tvrđave kulture Šibenik Gorana Barišić Bačelić, direktorka Baleta HNK Ivan pl. Zajc Maša Kolar i Aleksandar Ilić koreograf i direktor Kulturnog centra Beograda iz Srbije.

Deseti Šibenik Dance Festival, vođen motom Ples pomiče granice, donosi sedam predstava u službenom programu i šest revijalnih. Uz plesne umetnike iz Hrvatske, festival će ove godine ugostiti produkcije iz Mađarske i Srbije.

Na ovogodišnjem festivalu iz Srbije će se predstaviti koreografkinja Isidora Stanišić s predstavom Afterlife Party with Evergreen Eve i mlada koreografkinja i studentkinja Instituta za umetničku igru Sandra Milošević s predstavom Deo mene i ja.

Foto: Dragan Kolombo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
4
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
1
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
9
korisno
okej okej
8
okej
divno divno
7
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
1
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.