“Slikaj i Cirkaj” je dvočasovna radionica slikanja koja se održava u neformalnoj atmosferi uz druženje, vino i muziku. Idealna je za sve one koji žele da se prepuste svojoj kreativnosti i korak po korak naslikaju svoje prvo remek-delo!

Nikada niste slikali na platnu? Nema problema! Ovo nije škola slikarstva namenjena iskusnim umetnicima. Ovde su dobrodošli svi oni koji žele da se druže i da se uz prelep ambijent, dobru atmosferu i čašu vina oprobaju u slikanju različitih zadatih motiva.

Foto: Marija Jovanović

Na radionici će vas dočekati štafelaj sa platnom, boje i četkice, kao i nasmejani instruktori i organizatori, spremni da vam pomognu u stvaranju pravog malog remek-dela.

Foto: Marija Jovanović

Devojke koje su osmislile čitav ovaj projekat, Aleksandra i Sofija, nedavno su objasnile kako su došle baš na ovu ideju.

“Sve je počelo sa idejom da se upotpuni ponuda kulturnih dešavanja u kojima ljudi mogu aktivno da učestvuju u stvaranju nečeg lepog, a da im za to nije potrebno prethodno znanje i iskustvo. Svaka radionica posvećena je novoj temi, a održavaju se jednom mesečno, u Beogradu, Novom Sadu, Subotici i Nišu. U prvom delu radionice se fokusiramo na pozadinu i veće elemente, a zatim sledi kraća pauza kako bi se učesnici osvežili, proćaskali, a nakon toga nastavili rad. U drugom delu radionice akcenat je na detaljima i finaliziranju rada.

Foto: Slikaj i Cirkaj / Facebook

Najzanimljivija stvar kod ove kreativne radionice jeste što je ona namenjena prvenstveno amaterima.

“Želimo da pokažemo da svi mogu da slikaju i da nijedno delo nije komplikovano ako se raščlani i ako nastaje korak po korak. Slikanje nam pruža unutrašnji mir i pomažemo da se isključimo iz naporne svakodnevice.”

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
10
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
7
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
7
Zanimljivo
korisno korisno
5
korisno
okej okej
4
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
4
Predivno
Super Super
15
Super
Marija Jovanović
Po struci sam profesor srpskog jezika i književnosti. Volim putovanja, svoje prijatelje, kafu i dobru muziku, koja se obično uklapa sa dobrim vinom. Večiti sam optimista i uvek spremna za druženje i avanturu. Za sebe volim da kažem da sam veliki hedonista koji zna da uživa u malim stvarima.