September 29, 2021

Slobodna zona traži volontere

Filmski festival Slobodna zona i ove godine raspisujemo konkurs za volontere.

Najveći i najposećeniji filmski festival angažovanog filma u našoj zemlji Slobodna zona održaće se po sedamnaesti put, od 4. do 9. novembra. Festival Slobodna zona donosi najbolje savremene, angažovane art-house igrane i dokumentarne filmove iz celog sveta! Uspešnost festivala odlikuje i uključivanje na stotine mladih koji svojim entuzijazmom i posvećenošću svake godine budu deo tima Slobodne zone.

I ove godine u planu je hibridno izdanje Festivala – online na VOD platformi KinoKauch i sa publikom u bioskopima u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Slobodna zona poziva mlade filmofile koji imaju više od 18 godina, žive u Beogradu, Novom Sadu ili Nišu, i odgovorni su i vredni, da se prijave na konkurs i prožive jedinstveno i uzbudljivo iskustvo volontiranja na Slobodnoj zoni.

U zavisnosti od afiniteta i interesovanja, volonteri će imati priliku da rade u okviru sledećih sektora festivala i tako dobiju potrebna znanja i veštine za poslove kojima planiraju da se bave u budućnosti:

  • Info pult (komunikacija sa publikom);
  • Promocija festivala (priprema konferencije za medije, pisanje tekstova, pomoć pri vođenju društvenih mreža);
  • Kreiranje foto i video materijala;
  • Služba za goste festivala;
  • Prevođenje.

Zainteresovani kandidati treba da do 3. oktobra 2021. godine popune formular koji je dostupan na sajtu.

Svi volonteri i volonterke nakon završenog angažmana dobiće sertifikat o volontiranju. Više informacija moguće je dobiti slanjem mejla na adresu [email protected] ili putem društvenih mreža Slobodne zone Facebook i Instagram.

Covid 19 napomena: U toku pripreme i trajanja festivala biće poštovane sve mere u skladu sa zvaničnim preporukama Vlade RS.

Foto: Promo