Zbog epidemije i nemogućnosti organizovanja događaja sa publikom, Kolarčeva zadužbina je odlučila da digitalizuje i objavi celokupnu arhivu predavanja koja datiraju još iz šezdesetih godina prošlog veka.

Pored digitalizacije arhivskih snimaka, Jutjub kanal SLUŠATE KOLARAC objavljuje i aktuelna predavanja.

“Arhiva Kolarčeve zadužbine ima preko 1.500 sati materijala, a mi smo odlučni da digitalizujemo kompletnu arhivu i učinimo je dostupnom i besplatnom svim građanima. Da bismo to sproveli, potrebna nam je vaša pomoć”, kađu iz Kolarca.

U okviru bogate arhive nalaze se gostovanja značajnih ličnosti Jugoslavije i Srbije poput Miloša Crnjanskog, Dobrice Ćosića, Branka Pešića, Vladete Jerotića, Radomira Lukića i brojnih drugih akademika i univerzitetskih profesora.

Donacije možete uplatiti putem uplatnice u bilo kojoj banci ili pošti ili putem mobilne i veb aplikacije vaših banaka. Donacije je moguće uplatiti i iz inostranstva. Svrha uplate treba da glasi: Donacija za razvoj digitalne platforme Slušate Kolarac.

Za sve donacije preko 2.000 dinara Kolarčeva zadužbina poklanja šolju ili ceger sa brendiranim logoom Kolarca.

Instrukcije za donacije:

http://www.kolarac.rs/donacije/?lang=hr

http://www.kolarac.rs/donations/?lang=en

Foto: Kolarac


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
9
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
6
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
6
Zanimljivo
korisno korisno
4
korisno
okej okej
3
okej
divno divno
2
divno
Predivno Predivno
1
Predivno
Super Super
6
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.