January 22, 2019

Smotra domaćih romanopisaca – drugi dan

Foto: Pixabay

Nesveobuhvatna smotra domaćih romanopisaca

 

Program drugog dana književnog festivala u DKSG (sreda, 23. januar)

19.15h 

ŽARKO RADAKOVIĆ/
razgovara Marjan Čakarević

Foto: DKSG


Žarko Radaković 
(Novi Sad, 1947), pisac i prevodilac. Piše priče, multižanrovsku prozu, romane. Sarađivao s umetnicima Erom Milivojevićem, Julijem Kniferom i Ninom Pops. Autor zbornika i antologija. Prevodilac Petera Handkea. Živi u Kelnu. Krečenje je njegov osmi roman.

Marjan Čakarević 
(Čačak, 1978) diplomirao na katedri za Srpsku i svetsku književnost, gde je na doktorskim studijama. Piše poeziju, kritiku, eseje. Deo uredništva časopisa Polja. Član Ninovog žirija.

19.45h

MILISAV SAVIĆ /
razgovara Ana Stišović Milovanović

Foto: DKSG, foto Petar Marković

Milisav Savić (Raška, 1945), romanopisac, pripovedač, esejista, istoričar književnosti i prevodilac, doktorirao na katedri za Jugoslovensku i svetsku književnost. Urednik Studenta, Mladosti, Književne reči, Književnih novina, Prosvete, ministar-savetnik u Ambasadi SCG u Rimu. Predavao srpskohrvatski jezik i jugoslovensku književnost na Londonskom univerzitetu, Njujorškom državnom univerzitetu u Olbaniju, Firenci i Lođu. Dobitnik Ninove nagrade, koju je vratio, za roman Hleb i strah. Doktora Valentina Trubara i sestre mu Simonete povest čudnovatih događaja u Srbiji njegov je deveti roman.

Ana Stišović Milovanović 
(Užice, 1964), profesorka, književna kritičarka i teoretičarka. Autorka udžbenika, teorijskih studija, recenzija.

Smotra domaćih romanopisaca – prvi dan