NESVEOBUHVATNA SMOTRA DOMAĆIH ROMANOPISACA

 

Program prvog dana književnog festivala u DKSG (utorak, 22. januar)

19.15h

VLADIMIR VUKOMANOVIĆ RASTEGORAC / razgovara Saša Ćirić

Foto: DKSG/ Dušica Stojanović

Vladimir Vukomanović Rastegorac (Kraljevo,1986), doktorirao na Filološkom fakultetu. Piše književnu kritiku. Autor tri knjige poezije, poeme za decu i zbornika pesama o smrti za decu i mlade, priređivač izbora iz mlade srpske proze. Od je njegov prvi roman.

Saša Ćirić (Pirot, 1975) završio Srpsko-svetsku književnost. Književni kritičar na Radio Beogradu II i u tjedniku Novosti iz Zagreba. Urednik uBetonu, dodatku Danasa. Pisao političke analize za e-novine, e-balkan, Peščanik i elektrobeton.net.

19.45h

LANA BASTAŠIĆ (gošća iz Barselone)/ razgovara Jasmina Vrbavac

Foto: DKSG/Juan Diego Valera

Lana Bastašić (Zagreb, 1986) piše priče i poeziju. Dobitnica nagrada za priču, kao i nagrada za poeziju i dramu. Živi u Barseloni, gde uređuje književni časopis Carn de cap i vodi školu književnosti BloomUhvati zeca je njen prvi roman, preveden na katalonski.

Jasmina Vrbavac (Beograd, 1965) diplomirala Jugoslovensku i svetsku književnost, magistrirala na FDU. Urednica u Redakciji za kulturu RTS-a. Bavi se književnom kritikom i teorijom.

20.15h

FILIP GRBIĆ / razgovara Katarina Pantović

Foto: DKSG

Filip Grbić (Beograd, 1984) diplomirao Filozofiju. Za prvi roman Ruminacije o predstojećoj katastrofi dobio nagradu Miloš CrnjanskiPrelest je njegov drugi roman.

Katarina Pantović (Beograd, 1994) diplomirala Komparativnu književnost u Novom Sadu, gde pohađa doktorske studije. Piše poeziju i književnu kritiku.

 

 


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
4
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
1
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
9
korisno
okej okej
8
okej
divno divno
7
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
1
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.