January 24, 2019

Smotra domaćih romanopisaca – treći dan

Foto: Pixabay

Program trećeg dana književnog festivala u DKSG (četvrtak, 24. januar)

19.15 h

SANJA NIKOLIĆ / razgovara Teofil Pančić

Foto: DKSG/ Srđan Veljović

Sanja Nikolić (Split, 1976) diplomirala Filozofiju na Beogradskom univerzitetu. Živi u Berlinu. Sila i Soni u Berlinu je njen prvi roman.

Teofil Pančić (Skoplje, 1965), kolumnista i kritičar Vremena, politički komentator Radija Slobodna Evropa. Dobitnik nagrade Dušan Bogavac za etiku i hrabrost. Autor knjiga eseja.

19.45 h

BOJAN BABIĆ / razgovara Tamara Krstić

Foto: DKSG

Bojan Babić (Beograd, 1977) diplomirao na katedri za Srpsku i svetsku književnost. Dobio nagradu Fonda Borislav Pekić, bio u užem izboru za Ninovu nagradu. Piše priče i romane. Yahoo je njegov peti roman.

Tamara Krstić (Beograd, 1977) diplomirala Srpski jezik i književnost. Novinarka Radio Beograda I, književna kritičarka. Članica Ninovog žirija.

20.15 h

MUHAREM BAZDULJ / razgovara Miroljub Stojanović

Foto: DKSG/ Dušica Stojanović

Muharem Bazdulj (Travnik, 1977), pisac, novinar i prevodilac. Piše romane, priče i eseje. Objavljuje tekstove u sarajevskom OslobođenjuPolitici i Nedeljniku. Dobitnik novinarskih nagrada za hrabrost, istraživačko novinarstvo i komentar. Prevodi s engleskog jezika. Kvadratni koren iz života je njegov osmi roman.

Miroljub Stojanović (Priština, 1958) o filmovima i knjigama objavljivao u brojnim časopisima, novinama i publikacijama, posebno akcentujući azijske kulture.

https://kulturnikisobran.com/2019/01/19/nesveobuhvatna-smotra-domacih-romanopisaca/