„Soundtrack za film koji nije snimljen“, Radio Teatra iz Zagreba, će svoju novosadsku, ali i srpsku premijeru imati u utorak, 14. septembra u 20 časova u prelepom ambijentu Salaša 137.

Ovaj pozorišno–radijski dijalog se sastoji od poetskih, proznih i muzičkih zapisa nastalih kao dijaloška razmena tokom zime i proleća 2020/21 između zagrebačke pesnikinje, kantautorke i dramaturškinje Nine Bajsić i beogradskog pesnika, kantautora i slikara Nenada Marića (Kralj Čačka).

U maniru radiofonskog pozorišta, dramaturgija „Soundtracka za film koji ni snimljen“ se ne zasniva samo na rečima i muzici, već je krasi i zvučno-atmosfersko ruho Dina Brazzodura i Lane Deban upotpunjeno terenskim audio snimcima i naracijom Pavlice Bajsić Brazzoduro.

„Rijetko kad sam u kazalištu toliko uživao u bliskosti, mjeri i skladu, kao na „Soundtrack za film koji nije snimljen“. Sad je snimljen u mom doživljaju i sigurno pomalo drukčiji, a opet samo naš te večeri, u doživljaju svakog iz publike koja nasmiješena napušta prostor.“ Darko Rundek

Broj ulaznica je ograničen. Do 6. septembra možete kupiti karte po ceni od 1500 dinara, kasnije će biti 1800 dinara. Na dan predstave cena ulaznice je 2000 dinara.

Za one kojima je neophodan prevoz od Novog Sada do Salaša 137 i nazad, obezbeđen je jedan autobus koji će krenuti u 19 časova sa autobuske okretnice kod Hotela Centar, a povratak je predviđen pola sata nakon završetka predstave.

*Svi koji su kupili ulaznice za koncert Kralja Čačka za 27. avgust koji je otkazan iz tehničkih razloga, a ne žele da ih iskoriste za „Soundtrack za film koji nije snimljen“ do nedelje, 5. septembra treba da popune zahtev za povrat ulaznica na sledećem linku http://gigstix.com/sve-ulaznice/14-otkazanidogadjaji/3266-kraljcacka2021.


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
6
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
3
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
2
Zanimljivo
korisno korisno
1
korisno
okej okej
10
okej
divno divno
9
divno
Predivno Predivno
8
Predivno
Super Super
3
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.