Ana Đapović, slikarka iz Srbije osvojila je drugu nagradu na internacionalnom umetničkom konkursu u Indiji koji organizuje Svetski univerzitet dizajna i Škola vizuelnih umetnosti.

Od pristiglih 2000 aplikacija umetnika iz celog sveta, internacionalni žiri dodelio joj je Srebrnu nagradu za sliku “Udah” nastalu 2019. godine.

Slika je rađena u tehnici enkaustički zgrafito i inspirisana je temom rađanja i prvog udaha.

Foto: Ana Đapović

O Ani

Ana Đapović prisutna je na umetničkoj sceni od 2011. godine kada je završila Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu. Njene slike su kombinacija različitih medija, pretežno su rađene od prirodnog voska, u tehnici enkaustički zgrafito, koja je zbog svoje retkosti i originalnosti izdvaja na umetničkoj sceni. Anine sike su taktilne, sačinjene od prefinjene fakture, gde sa debelim slojevima voska dolazi i do slojevitih struktura.
Jedan je od osnivača Centra za edukaciju i razvoj umetnosti – Artistikum. 2017. osvojila je prestižnu nagradu za slikarstvo Zlatna paleta Ulusa.  Izlagala na 10 samostalnih i preko 100 grupnih izložbi. Izlagala je u Mađarskoj, Rumuniji, Makedonija, Sloveniji, Indiji, Americi, Australiji. Živi i stvara u Beogradu.

Foto: Ana Đapović


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
10
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
7
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
6
Zanimljivo
korisno korisno
5
korisno
okej okej
4
okej
divno divno
3
divno
Predivno Predivno
2
Predivno
Super Super
7
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.