Često se pitamo kako neka pesma postane hit, a ta magija se ustvari desi mnogo, mnogo pre prvog objavljivanja, prvih šerovanja, naslova i članaka. I evo, došao je trenutak da i sa vama podelimo jedan takav hit! Posle samo nekoliko prvih taktova, sreća će obuzeti i vas, i zato poslušajte najnoviji singl i spot  Igora Vinsa „Sreća je”. 


Igor Vins, kantautor, vokal i instrumentalista, prošle godine objavio je, i dalje aktuelni, singl „Vreme je” u kome su gostovali najistaknutiji rege muzičari regiona Hornsman Coyote (Eyesbun/Srbija) i Brain Holidays iz Hrvatske, koji je neposredno nakon objavljivanja dobio i titulu rege himne Balkana.

Pored novih pesama, Igor Vins na svojim nastupima izvodi numere sa svog drugog albuma, snimanog uživo, i to u audio i video formatu, na velikom koncertu na Kalemegdanu 2018. godine.

Ono po čemu se ovaj album zaista izdvaja, je to što se ne može svrstati ni pod jedan do sada ustanovljen muzički kalup. Od vrlo energičnih, ritmom nabijenih, numera i prodornih duvačkih linija, do najsuptilnijih balada, Igor se, na sebi svojstven način, razigrava sa žanrovima kao što su fank, afrobit, soul, rok, rege, r’n’b, worldbeat, džez i pop, čime autor ukazuje na širok spektar svog muzičkog izražavanja. 

Kako na velikim festivalskim, tako i na manjim, klupskim binama, Igora uvek prati njegov internacionalni, 12-člani bend „Drum, Brass And Keys” koji karakteriše snažna duvačka sekcija, upečatljiva ritam sekcija, egzotični prateći vokali i neizostavne afro-funky plesačice.

Ovaj Beograđanin, poznat je i kao jedini muzičar van afričkog kontinenta u bendu Femija Kutija, sa kojim je do sada svirao na brojnim turnejama širom sveta. Osim Femija Kutija, Vins je nastupao i sa mnogim drugim svetskim muzičkim velikanima od kojih su neki od njih Keziah Jones, Fatoumata Diawara, Dean Bowman, Cheick Tidiane Seck, Cheikh Lo.

Foto: Ivan Pantić


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
5
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
2
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
1
Zanimljivo
korisno korisno
10
korisno
okej okej
9
okej
divno divno
8
divno
Predivno Predivno
7
Predivno
Super Super
2
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.