Srbija će se ove godine predstaviti na prestižnoj internacionalnoj izložbi savremene umetnosti pod nazivom „Nordart” u Budelsdorfu, u Nemačkoj.

Predstaviće se umetnici: Bratislav Radovanović, Ivan Milenković, Jelena Marjanović, Lazar Tibor, Marko Kusmuk, Nenad Milovanović i Ranka Radovanović.

Izložba je neformalno okarakterisana kao „Severno venecijansko bijenale” i važi za najveću izložbu savremene umetnosti u Evropi. Održava se još od 1999. godine, a nakon prošlogodišnje pauze, nastale zbog pandemije, kapije ove izložbe biće ponovo otvorene za posetioce. Ovu izložbu godišnje poseti približno 250.000 posetilaca.


Umetnici će se ove godine predstaviti sa jednim ili više reprezentativnih radova po izboru stručnog žirija na površini od preko 100.000 kvadratnih metara izlagačkog prostora.

„Predstavljanje srpskih umetnika inostranoj stručnoj javnosti na prestižnim izložbama, kao što je NordArt, i prezentovanje kvaliteta koji naša likovna scena ima da ponudi, predstavlja značajan korak u promociji kulture i umetnosti naše zemlje” izjavio je Dušan Zlokolica, istoričar umetnosti.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
5
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
2
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
1
Zanimljivo
korisno korisno
10
korisno
okej okej
9
okej
divno divno
8
divno
Predivno Predivno
7
Predivno
Super Super
2
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.