Posle osvajanja malih ekrana i karantinskog hita, mladi muzičar Bora Eskić, objavio je svoj prvi singl, pesmu „Karakondžula“.

Bora je za vreme karantina na sebi svojstven način postao zaštitno lice emisije 24 Minuta sa Zoranom Kesićem za koju je snimio pesmu “Karakondžula”. 

“Karakondžula” je od danas dostupna na svim streaming servisima a spot je do sada pregledalo preko 100 000 ljudi! 

“Karakondžula” ne zvuči baš kao dobra tema za ljubavnu pesmu. Uprkos tome, celog leta ova duhovita numera ne izlazi iz glave hiljadama ljudi.

“Ideja za pesmu došla mi je tokom džemovanja sa dvojicom prijatelja. Krenuo sam da pevušim melodiju i improvizujem tekst. Odmah smo se zarazili. Kasnije sam završio pesmu i shvatio da bi trebalo da je snimim. Zadržao sam minimalistički pristup, i mislim da se oseća pozitivna energija i neposrednost u pesmi. Reakcije ljudi su fenomenalne”, rekao je Bora Eskić, autor “Karakondžule”.

Pesma je snimljena spontano, u kućnim uslovima. Ideja je bila da se zadrži utisak žive svirke. Spot je kolekcija interesantnih video klipova koje su Borini prijatelji snimili u karantinu.

Ko je Bora Eskić?

Foto: Aleks Dmitrović

Bora Eskić je muzičar iz Beograda. Svira akustičnu gitaru i peva. Od 2012. godine proputovao je skoro celu Evropu svirajući po ulicama Češke, Austrije, Nemačke, Poljske, Švajcarske, a najviše Italije. Takođe svira i u zatvorenim prostorima.

U poslednje vreme skreće fokus sa obrada na autorske pesme. Ima ih nekoliko, a za sada je najzapaženija “Karakondžula”, koja je postala popularna tokom karantina. Osim komponovanja, bavi se i improvizovanjem pesama na licu mesta, što je publici uglavnom zanimljivo.

Diplomirao je novinarstvo, ali mu sviranje više prija. Pored muzike piše poeziju i aforizme, a uskoro planira da izda i svoj prvi roman, inspirisan putovanjima.

Foto: Bora Eskić


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
9
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
6
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
5
Zanimljivo
korisno korisno
4
korisno
okej okej
3
okej
divno divno
2
divno
Predivno Predivno
1
Predivno
Super Super
6
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.