Kompozitorka Isidora Žebeljan i grupa Stray Dogg prvi su kandidati kojima će biti omogućeno da, uz pomoć sredstava iz privatnog fonda „OstaniKreativan – StayCreative“, sprovedu do kraja svoje muzičke projekte.

Akademik Isidora Žebeljan je naša najistaknutija, nagrađivana savremena kompozitorka sa izuzetnom internacionalnom karijerom. Njene kompozicije obuhvataju gotovo sve žanrove umetničke muzike, a odlikuje ih prepoznatljivi lični stil kompozitorke.

„Fond se pojavio u pravom trenutku, jer se mojoj najnovijoj muzici, koja je bila osuđena na to da ćuti i čeka, odjednom otvara mogućnost da bude predstavljena širokom auditorijumu u inostranstvu i u Srbiji”, izjavila je Žebeljan.

Isidora Žebeljan / Foto: Željko Jovanović

Zvuk benda Stray Dogg, drugog dobitnika baziran je na melanholičnoj amerikani, a sastav je koncertno aktivan i nastupa širom regiona.

„Sledeće godine grupa Stray Dogg slavi 10 godina postojanja. Prijavom za pristup fondu The state51Conspiracy i Mascoma, dobili smo šansu da snimimo novi album, da ga prvi put objavimo za inostranog izdavača i da na taj način obeležimo naš jubilej”, zaključio je Dušan Strajnić, pevač, pisac i kantautor grupe Stray Dogg.

Mascom i The state51 Conspiracy i dalje pozivaju sve zainteresovane da se prijave, popunjavanjem formulara koji se može pronaći na sajtu www.mascom.rs ili klikom na OVAJ LINK.

Pomenuti fond osnovali su britanska izdavačka kuća The state51 Conspiracy i kompanija Mascom kako bi pružili podršku muzičarima u prevazilaženju novonastale situacije u muzičkoj industriji prouzrokovane pandemijom.

Foto via Fond “Ostani kreativan”


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
7
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
4
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
3
Zanimljivo
korisno korisno
2
korisno
okej okej
1
okej
divno divno
10
divno
Predivno Predivno
9
Predivno
Super Super
4
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.