Svečana premijera filma Vampir“ zakazana je za 21. oktobar u Kombank Dvorani od 19h u Sali 6 uz poklon glumačke ekipe koju čine zvezda srpskog glumišta Eva Ras, autor filma Branko Tomović, glumica Gorica Regodić i Joakim Tasić. Karte u prodaji za svečanu premijeru.

Posle filma “Leptirica“ koji domaći filmoljupci pamte kao strašan i pravi pripadnik žanra horora, publika će biti stavljena pred novi izazov – prvi srpski art horor film “Vampir“ srpskog reditelja, glumca i scenariste Branka Tomovića.

Nakon što je prisustvovao zločinu u Londonu, Arnaut želi da se skloni na neko vreme. Na poziv šarmantne, ali nemilosrdne Vesne dolazi u malo udaljeno selo u Srbiji da se brine o groblju. Počinje da ima košmare na koje utiče baba Draga koja ga vodi na mračnu stranu i sumnja da prijateljski nastrojeni seljani imaju zlu nameru s njim.

“Snimali smo u tom kraju, u malom selu Rujišnik, blizu Trstenika, s tim da moj film nema puno veze sa ovim stvarnim ljudima ili događajima. Radnja je smeštena u moderno doba i čista je fikcija. Kao dete sam bio svako leto u Rujišniku i tamo imaju ovo prelepo groblje, koje je veoma staro i zastrašujuće. „A cemetery to die for“, kako bi Englez rekao. Napisao sam ceo film imajući u vidu lokacije koje sam već poznavao. Još jedna inspiracija za film bio je ruralni srpski pejzaž za koji mislim da na ekranu izgleda veoma filmski i zanimljivo. Zapadna publika nije navikla da tako nešto često vidi“, objasnio je Tomović za Filmski centar Srbije.

U glumačkoj ekipi, pored Branka Tomovića svoje uloge za pamćenje odigrali su Eva Ras, kao i mlađe kolege Gorica Regodić i Joakim Tasić. Uloga baba Drage je Evi Ras prva uloga u horor filmu u njenoj 60 godina dugoj karijeri, dok je s početka karijere glumila u filmovima Crnog talasa poput “Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT“, a najpoznatija je publici po ulogama u filmovima “Otac na službenom putu“, “Sivi dom“ i kao Simina vlasnica Smiljka u seriji “Srećni ljudi“.

Joakim Tasić igra sveštenika, koji se u čudnom i pod velom tajni obavijenom selu jedini nalazi na strani dobra, dok je Gorica Regodić, koju javnost zna po ulogama u filmu “Pored mene“ i seriji “Urgentni centar“, otelotvorila Vesnu, otresitu meštanku udaljenog mesta u Srbiji.

Foto: Promo
 


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
5
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
2
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
1
Zanimljivo
korisno korisno
10
korisno
okej okej
9
okej
divno divno
8
divno
Predivno Predivno
7
Predivno
Super Super
2
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.