Na online bioskopu MOJ OFF od subote 23. maja naći će se i filmovi domaće produkcije i koprodukcija.

Publika će tako moći da gleda filmove “You Go to My Head” sa Svetozarom Cvetkovićem u glavnoj ulozi, zatim ostvarenje Gorana Markovića “Mnoštvo i manjina”, kao i bugarsko-srpski film “Patrole” reditelja Stefana Komandareva.

“You Got to My Head” (2017)

Radnja filma odvija se u pustom delu Sahare, gde usred misteriozne automobilske nesreće mlada žena ostaje izgubljena i sama. 

Džejk, arhitekta je odvodi najbližem lekaru i saznaje da ona pati od post-traumatske amnezije. Očaran njenom lepotom, Džejk se predstavlja kao njen muž, daje joj ime Kiti i počinje da stvara život za kojim je uvek žudeo. 

Glavna uloga u ovom, višestruko nagrađivanom filmu, poverena je srpskom glumcu Svetozaru Cvetkoviću.

Cvetković je za ulogu u filmu dobio nagradu za najboljeg glumca na 50. Filmskom festivalu u Hjustonu 2017. godine

“Film ‘You go to my head’ je sigurno najnagrađivaniji film koji sam snimio, fascinantno dobre kritike u svetskoj, pogotovo američkoj štampi. I sam sam dobio priznanje koje nije bez značaja, bar u tom nekom svetu filmske industrije. Neverovatno je da vas slučaj dovede u situaciju da, nekako iz nužde samog reditelja da realizuje film, uletite u dobru kombinaciju koja se pokaže isplativom”, rekao je Cvetković.

Prema rečima Svetozara Cvetkovića reditelj Dimitri de Clercq je pisao ovaj scenario kao neku vrstu percepcije vlastitog života i odnosa prema jednoj ženi. Kako kaže, reditelj je isprva mislio da sam glumi u filmu.

“Onda mu je posle prvog dana snimanja glumica rekla, da bi za tu ulogu morao da uzme glumca i da pod drugim uslovim ona neće da snima. On nije imao kud, nazvao je svog prijatelja Zorana Tasića u Parizu i rekao mu da ima problem. Tasa mu je rekao imam glumca za tebe, spojili smo se, pričali mesec dana online i eto mene u Sahari. Bilo je zaista neverovatno lepo iskustvo. Neponovljivo. Više neću igrati ljubavnike na filmu….”, zaključio je naš glumac.


Pročitajte još i: Besplatno prikazivanje filma “Patrole” u tri termina


“Mnoštvo i manjina” (2017)

Igrano-dokumentarni film reditelja Gorana Markovića “Mnoštvo i manjina” nastao je po uzoru na Markovićevu pozorišnu predstavu “Govorna mana”.

Foto via MCF


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
23
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
13
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
6
korisno
okej okej
3
okej
divno divno
33
divno
Predivno Predivno
30
Predivno
Super Super
13
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.