Na online bioskopu MOJ OFF od subote 23. maja naći će se i filmovi domaće produkcije i koprodukcija.

Publika će tako moći da gleda filmove “You Go to My Head” sa Svetozarom Cvetkovićem u glavnoj ulozi, zatim ostvarenje Gorana Markovića “Mnoštvo i manjina”, kao i bugarsko-srpski film “Patrole” reditelja Stefana Komandareva.

“You Got to My Head” (2017)

Radnja filma odvija se u pustom delu Sahare, gde usred misteriozne automobilske nesreće mlada žena ostaje izgubljena i sama. 

Džejk, arhitekta je odvodi najbližem lekaru i saznaje da ona pati od post-traumatske amnezije. Očaran njenom lepotom, Džejk se predstavlja kao njen muž, daje joj ime Kiti i počinje da stvara život za kojim je uvek žudeo. 

Glavna uloga u ovom, višestruko nagrađivanom filmu, poverena je srpskom glumcu Svetozaru Cvetkoviću.

Cvetković je za ulogu u filmu dobio nagradu za najboljeg glumca na 50. Filmskom festivalu u Hjustonu 2017. godine

“Film ‘You go to my head’ je sigurno najnagrađivaniji film koji sam snimio, fascinantno dobre kritike u svetskoj, pogotovo američkoj štampi. I sam sam dobio priznanje koje nije bez značaja, bar u tom nekom svetu filmske industrije. Neverovatno je da vas slučaj dovede u situaciju da, nekako iz nužde samog reditelja da realizuje film, uletite u dobru kombinaciju koja se pokaže isplativom”, rekao je Cvetković.

Prema rečima Svetozara Cvetkovića reditelj Dimitri de Clercq je pisao ovaj scenario kao neku vrstu percepcije vlastitog života i odnosa prema jednoj ženi. Kako kaže, reditelj je isprva mislio da sam glumi u filmu.

“Onda mu je posle prvog dana snimanja glumica rekla, da bi za tu ulogu morao da uzme glumca i da pod drugim uslovim ona neće da snima. On nije imao kud, nazvao je svog prijatelja Zorana Tasića u Parizu i rekao mu da ima problem. Tasa mu je rekao imam glumca za tebe, spojili smo se, pričali mesec dana online i eto mene u Sahari. Bilo je zaista neverovatno lepo iskustvo. Neponovljivo. Više neću igrati ljubavnike na filmu….”, zaključio je naš glumac.


Pročitajte još i: Besplatno prikazivanje filma “Patrole” u tri termina


“Mnoštvo i manjina” (2017)

Igrano-dokumentarni film reditelja Gorana Markovića “Mnoštvo i manjina” nastao je po uzoru na Markovićevu pozorišnu predstavu “Govorna mana”.

Foto via MCF


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
7
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
4
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
3
Zanimljivo
korisno korisno
2
korisno
okej okej
1
okej
divno divno
10
divno
Predivno Predivno
9
Predivno
Super Super
4
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.