Novi film Kristija Pujua “MALMKROG” otvoriće takmičarski program Susreti (Encounters) ovogodišnjeg Berlinala.

Ovo će biti svetska premijera filma zasnovanog na filozofskom delu “Tri razgovora” Vladimira Solovjova, koji je realizovan u ko-produkciji Rumunije, Srbije, Švajcarske, Švedske, Severne Makedonije i BIH.

MALMKROG%20still%201.png
Foto: Promo

Producent je Anka Puju sa kompanijom Mandragora (Rumunija), izvršni producent Anamaria Antoči, a ko-producenti su Milan Stojanović iz Sense Production, Ivica Vidanović iz Cinnamon Film (Srbija), Jorgen Andersen iz kompanije Doppleganger (Švedska), Dan Vešler iz Bord Cadre Films (Švajcarska), Mirsad Purivatra iz Produkcije 2006 (BIH) i Labina Mitevska iz Brothers and Sisters Mitevski (Severna Makedonija).

MALMKROG%20still%202.jpg
Foto: Promo

Na filmu “MALMKROG” radili su domaći dizajneri zvuka Zoran Maksimović i Ognjen Popić, komputerske vizuelne efekte kreirali su Živa Stanojević i Vukan Burić, a u filmu je korišćena numera ”Tebe poem” Stevana Stojanovića Mokranjca. Pored toga, na filmu su radili i domaći filmski radnici u sektoru kamere, uz korišćenje filmske opreme iz jednog od domaćih filmskih rentala.

Film je realizovan uz podršku Filmskog centra Srbije i uz učešće domaćih autora.

Kristi Puju

Kristi Puju (Cristi Puiu) je scenarista i reditelj, poznat po višestruko nagrađivanim filmovima Smrt gospodina Lazareskua (2005), Aurora (2010), Roba i lova (2001) i Sijeranevada (2016). Smatra se začetnikom ‘’Rumunskog novog talasa’’ i jednim od najznačajnijih istočnoevropskih filmskih reditelja. 

Svaki od dugometražnih igranih filmova Kristija Puja premijeru je imao na festivalu u Kanu. Roba i lova prikazan je u sekciji Quinzaines des Realisateurs, a Smrt gospodina Lazareskua je osvojio nagradu u sekciji Izvrstan pogled. Film Aurora prikazan je u istoj sekciji, dok je Sijeranevada, četvrti film iz serije Šest priča iz predgrađa Bukurešta, koju je Puju najavio, prikazan u takmičarskom programu kanskog festivala. 

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
10
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
7
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
6
Zanimljivo
korisno korisno
5
korisno
okej okej
4
okej
divno divno
3
divno
Predivno Predivno
2
Predivno
Super Super
7
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.