Novi film Borisa Miljkovića “Povratak kući – Marina Abramović i njena deca” biće premijerno prikazan na ovogodišnjem filmskom festivalu u Sarajevu.

Ovogodišnji 26. Sarajevo Film Festival održava se od 14. do 21. avgusta.

Film će biti prikazan u okviru Summer Screen programa koji prikazuje izvrsne filmove bazirane na muzici, savremenoj umetnosti i pop kulturi.

Film reditelja Borisa Miljkovića prati poslednje odredište retrospektivne izložbe “Čistač”. Ujedno prikazuje i različite faze, životne i umetničke izazove Marine Abramović, kao i njenu orijentaciju ka saradnji sa generacijama mladih umetnica i umetnika kroz koncept re-perfomansa.

Foto via Kombank dvorana

Intimna priča o ukupnom životu umetnice “Povratak kući – Marina Abramović i njena deca” opisuje dileme koje su je okupirale tokom mladosti koju je provela u Beogradu. Bavi se njenim ljubavnim izborima. I konačno, film govori o posebnoj vrsti umetničke usamljenosti koja se gotovo uvek vezuje za pojam izvrsnosti.

Inače, čuveni američki magazin “Variety” posvetio je posebnu pažnju ovom projektu i premijernom prikazivanju na Sarajevo Film Festivalu. Ovaj magazin je objavio intervju sa rediteljem filma i Marinom.

Beogradska premijera filma očekuje se krajem godine.
 

Foto via MCF


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
33
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
23
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
20
Zanimljivo
korisno korisno
16
korisno
okej okej
13
okej
divno divno
10
divno
Predivno Predivno
7
Predivno
Super Super
23
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.