Novi film Borisa Miljkovića “Povratak kući – Marina Abramović i njena deca” biće premijerno prikazan na ovogodišnjem filmskom festivalu u Sarajevu.

Ovogodišnji 26. Sarajevo Film Festival održava se od 14. do 21. avgusta.

Film će biti prikazan u okviru Summer Screen programa koji prikazuje izvrsne filmove bazirane na muzici, savremenoj umetnosti i pop kulturi.

Film reditelja Borisa Miljkovića prati poslednje odredište retrospektivne izložbe “Čistač”. Ujedno prikazuje i različite faze, životne i umetničke izazove Marine Abramović, kao i njenu orijentaciju ka saradnji sa generacijama mladih umetnica i umetnika kroz koncept re-perfomansa.

Foto via Kombank dvorana

Intimna priča o ukupnom životu umetnice “Povratak kući – Marina Abramović i njena deca” opisuje dileme koje su je okupirale tokom mladosti koju je provela u Beogradu. Bavi se njenim ljubavnim izborima. I konačno, film govori o posebnoj vrsti umetničke usamljenosti koja se gotovo uvek vezuje za pojam izvrsnosti.

Inače, čuveni američki magazin “Variety” posvetio je posebnu pažnju ovom projektu i premijernom prikazivanju na Sarajevo Film Festivalu. Ovaj magazin je objavio intervju sa rediteljem filma i Marinom.

Beogradska premijera filma očekuje se krajem godine.
 

Foto via MCF


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
10
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
7
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
6
Zanimljivo
korisno korisno
5
korisno
okej okej
4
okej
divno divno
3
divno
Predivno Predivno
3
Predivno
Super Super
7
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.