Svetski dan arapskog jezika biće obeležen svečanom proslavom u sredu 18. decembra 2019. godine u Domu omladine Beograda u 19 časova.

Kao i svake godine, cilj programa je približavanje arapskog jezika i kulture našem narodu, kroz pesmu, igru, poeziju i druge kulturne sadržaje.

Publika će imati priliku da se upozna sa arapskom kaligrafijom, o čemu će govoriti jedan od retkih kaligrafa u Srbiji – Aleksandar Stanković.

Deo programa je i predstava studenata arpakog jezika i književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu. Oni će izvesti predstavu Teufika el Hakima, a u pripremi im je pomogao doc. dr Meysun Gharaibeh Simonović.

Bogat program upotpuniće i recitovanje arapske poezije. Takođe, diplomirani arabisti Nina Pantić i Filip Hušidić izvešće nekoliko arapskih pesama.

Program obuhvata i nastup folklorne trupe El Vatan, Generalne unije palestinskih studenata u Srbiji.

Nakon programa, biće upriličen i koktel, gde će posetioci moći da probaju tradicionalnu arapsku hranu.

Ulaz je slobodan.

Događaj već treći put organizuje Arapski kulturni centar u saradnji sa Grupom arapskih ambasadora u Beogradu i Domom omladine Beograda.

Foto: AKC


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
6
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
3
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
2
Zanimljivo
korisno korisno
1
korisno
okej okej
10
okej
divno divno
9
divno
Predivno Predivno
8
Predivno
Super Super
3
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.