„Svaka limenka se računa“ obeležava početak Evropske turneje o reciklaži. Inspirativna „putujuća“ kampanja o reciklaži biće sprovedena u Srbiji i još 14 zemalja istovremeno na 19 lokacija širom Evrope, sa ciljem promocije otvorenih prostora kao i razvoja cirkularne ekonomije.

Ove subote, 5. juna 2021. godine, imaćemo priliku da vidimo prizor koji oduzima dah na jezerima, gradskim trgovima, parkovima i ulicama širom Evrope.

Mali timovi sa šarenim rančevima kretaće se unaokolo kao deo misije koja ima cilj da ohrabre ljude da drže javni otvoreni prostor čistim i da recikliraju svoje limenke pića gde god da se nalaze. Na preporučenoj fizičkoj distanci, oni će ohrabrivati građane da održavaju svoju okolinu čistom i zamoliti ih da odlože svoje limenke pića u njihove rančeve kako bi bili sigurni da će biti reciklirane. Posetiocima će takođe biti ponuđena mogućnost učešća u kratkim anketama sa nagradama i prilika da podele svoje priče o reciklaži na društvenim mrežama uz #EuropeanRecyclingTour2021 haštag.

„Cilj Evropske turneje o reciklaži je da podseti ljude da javni otvoreni prostori treba da budu čisti i da je to rezultat zajedničkog truda. Svakodnevne male aktivnosti, kao što je pravilno odlaganje otpada, mogu nam svima pomoći u nameri da ostvarimo održiviji način života i zdraviju planetu. Ponosni smo što je Beograd deo Evropske turneje o reciklaži i što će naši ljudi na Adi ove subote imati priliku da učestvuju u projektima kroz koje promovišemo reciklažu limenki za piće, koja predstavlja najbolju ambalažu upravo zbog svoje mogućnosti neograničenog recikliranjaˮ, istakao je Nemanja Marjanović iz Recan fondacije.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
8
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
5
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
4
Zanimljivo
korisno korisno
3
korisno
okej okej
2
okej
divno divno
1
divno
Predivno Predivno
10
Predivno
Super Super
5
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.