Mladi lideri iz Srbije imaju jedinstvenu priliku da pored Makedonije i Slovenije kandiduju svoje ideje za uspešno preduzetništvo kroz globalno takmičenje tGELF fondacije.

Globalna Fondacija za edukaciju i promociju liderstva tGELF (Global Education & Leadership Foundation) jedna je od vodećih svetskih fondacija koja za primarni cilj ima identifikovanje i finansijsko osnaživanje mladih lidera širom sveta.

Neguje visoko-moralne i altruističke vrednosti kod potencijalnih kandidata koje vidi kao predvodnike nove generacije koji će svet biznisa, politike i ekonomije voditi na bolji i drugačiji način od lidera današnjice.

Ove godine, tGELF Fondacija započela je svoju misiju i na Balkanu preko projekta Enterpenuership Sports Generation Competation (ESG) – Preduzetništvo sportske generacije, čime su mladi lideri iz Srbije dobili jedinstvenu priliku da pored Makedonije i Slovenije kandiduju svoje ideje za uspešno preduzetništvo kroz ovo globalno takmičenje.

Glavna karakteristika ovog projekta je nadmetanje mladih preduzetnika širom sveta, u prezentovanju ideja za pokretanje sopstvenog biznisa, kroz nekoliko nivoa takmičenja kakva smo navikli da gledamo u sportu.

Koncipirano kao višeslojno nadmetanje sa finalima na gradskom, državnom, konfederativnom i svetskom nivou, najuspešniji učesnici će predstavljati svoje ideje u „nokaut rundama“, a samo će najbolje ekipe ili pojedinci dobiti čast da predstavljaju svoju državu na globalnom nivou. Inspiraciju za ovakav vid nadmetanja, Fondacija tGELF je pronašla u Olimpijskim igrama.

Takmičenje se sastoji iz tri kategorije.

Prva podrazumeva fazu ideje i odnosi se na sve one koji imaju pripremljenu ideju za pokretanje nekog biznisa (proizvodnju i/ili uslugu), a trenutno nemaju osnovna sredstva da je sprovedu u delo.

Druga kategorija – faza poduhvata, odnosi se na startapove – preduzeća koja nisu starija od 7 godina, dok je treća kategorija nazvana Socijalni uticaj, i odnosi se na socijalno preduzetništvo,  na preduzetnike koji su posao pokrenuli sa ciljem da se socijalnim problemom ili problemom životne sredine pozabave kroz tržišni pristup.

Kroz sve faze takmičenja, prijavljeni učesnici su konstantno stimulisani i vođeni, bilo preko nagradnog fonda ili kroz konstanti monitoring i savete mentora – sudija stavljenih od eksperata u svim oblastima koje ovo takmičenje podržava.  

Zbog epidemije kovid-19 ovogodišnje takmičenje biće održano onlajn preko specijalno dizajniranih virtuelnih programa. Publika će moći da glasa za svoje favorite i prati takmičenje takođe onlajn.

Projekat takmičenja kroz platformu ESG, osim vrednih nagrada, nudi priliku da najuspešnije ideje i koncept poslovanja zapaze neki od najvećih globalnih partnera tGELF Fondacije poput Gugla, Fejsbuka, Ujedinjenih Nacija, Koka kole, Harvard i Braun univerziteta i mnogih drugih, ali i priliku mladim ljudima koji se ne takmiče da kroz volontiranje steknu nova radna iskustva, a time obogate svoj CV i postanu kompetentni na tržištu rada.

Veštine koje volonteri treba da poseduju su kreativnost, komunikativnost, sklonost za kreativno pisanje, razvoj aplikacija, veb tehnologije. Poznavanje engleskog jezika je obavezno, dok znanje još nekog od stranih jezika može da bude samo prednost.

Fondaciju tGELF je osnovala porodica Khemka iz Indije, koja je osim po izvanrednim uspesima u svetu visokog biznisa, poznata i po humanitarnom radu i filantropiji. Fondacija tGELF je u svetu prisutna u više od 200 zemalja, dosada je pomogla osnaživanje više od 175 hiljada mladih preduzetnika i startopva baš preko ove platforme.

Fond nagrada za učesnike iz celog sveta je 300 miliona dolara.

Prijavljivanje za takmičenje budućih lidera traje do 12. novembra 2020. putem sajta www.esgx.global.

Globalni i regionalni partneri ovogodišnjeg ESG takmičenja su i STP Capital Partners LLC sa sedištem u Americi, Stanković and Partners Law office iz Niša kao i  Univerzitet Union Nikola Tesla i Fakultet za preduzetnički biznis i menadžment nekretnina iz Beograda.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
3
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
10
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
9
Zanimljivo
korisno korisno
8
korisno
okej okej
7
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
10
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.