September 29, 2021

“Tête-à-tête”, izložba Petra Zorkića kao uvertira u drugi studijski album

Prva izložba kantautora Petra Zorkića “Tête-à-tête” biće otvorena 1. oktobra u 19 časova u UK Parobrod u Beogradu.

Zorkić, koji je kantautor i sociolog, predstaviće beogradskoj publici prvi put svoje crteže u okviru samostalne izložbe u UK Parobrod. Petar ima specifičnu tehniku, crta prstom u telefonu u sistemskoj aplikaciji “notes”. 

Crteži (izloženi na 300g grafičkom papiru) predstavljaju melanž različitih motiva, od aktova, minimalističkih figura, životinja, preko situacija i predmeta iz svakodnevnog života, do pejzaža. Radovi su nastali u proteklih godinu dana i vid su vizuelne pripreme za njegov istoimeni drugi studijski album na kojem će biti i kolaboracija sa muzičarima iz regiona i sveta kao što su Rhani Krija (Sting), Max Kochetov, Miloš Nikolić, Milena Jančurić, Vasil Hadžimanov, Marko Louis, Serg Dimitrijević (Earth, wind & fire) i drugi.

Na izložbi će biti predstavljeni i audio-video zapisi demo snimaka pesama nastalih u proteklih godinu dana, od kojih će se neke naći u studijskoj verziji na pomenutom albumu.

Radovi će biti izloženi do 10. oktobra 2021. godine.

O AUTORU:

Petar Zorkić je rođen u Bangkoku (Tajland) 1986. godine. Završio je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a autorskom muzikom se bavi od srednjoškolskih dana. Na festivalima i koncertima u zemlji i inostranstvu, nastupa kao kantautor i lider svog muzičkog projekta „PetarZ“ i kao član drugih muzičkih sastava. Objavio je debitantski album „Riddlephore“ za izdavačku kuću „Mascom records“ 2019. godine. Koautor je himne “Exit” festivala pod nazivom “Tribe”, kao i muzike i aranžmana numere “Samo bez straha” izvedene na “Beoviziji”. Kao tekstopisac, aranžer, kompozitor i instrumentalista učestvovao je na više muzičkih izdanja u zemlji i regionu (Marko Louis, Jelena Petošević, MVP, Božo Vrećo, Ron Holsey i dr.). Radio je kao muzički saradnik na predstavama u pozorištima „Duško Radović“ i „Boško Buha“. Trenutno priprema svoj drugi album “Tête-à-tête”, po kojem je ova izložba i dobila ime.