Međunarodna likovna kolonija „Kolo“ iz Trebinja i njen osnivač Dražen Milić predstavljaju izložbu slika renomiranih umetnika u Kući Đure Jakšića u beogradskoj Skadarliji. Reč je o radovima koji su nastali tokom prošlogodišnjeg karantina kada su se umetnici iz regiona i sveta (BiH, Rusija, Srbija, Turska, Norveška, Albanija, Ukrajina i dr.) odazvali da sa svojim likovnim poetikama odgovore na temu u čijem je centru najlepši hercegovački grad.

Ova kolonija se održava godinama svakog juna, ali s obzirom na novonastale okolnosti tokom pandemije, prošle godine umetnici su se okupili putem društvene mreže gde su slali svoje radove, a ove godine ova zbirka radova krenula je ka galerijskim prostorima. Tako je nakon izložbe u Hercegovini priređena postavka u Narodnom muzeju u Pančevu, a nakon izložbe u Beogradu biće preseljena tokom oktobra u Kulturni centar Novi Sad, a potom na Zlatibor.

Izložba u kući Đure Jakšića je otvorena do 12. avgusta 2021.

Foto: I.M.


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
5
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
2
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
1
Zanimljivo
korisno korisno
10
korisno
okej okej
9
okej
divno divno
8
divno
Predivno Predivno
7
Predivno
Super Super
2
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.