Treće izdanje Međunarodnog filmskog festivala Dunav Film Fest biće održano u Smederevu od 11. do 16. septembra 2020. godine. 

Kao i prethodnih godina, Dunav Film Fest će i ove godine premijerno prikazati najznačajnija ostvarenja podunavske kinematografije.

Publika će pod vedrim nebom ponovo moći da uživa u više od trideset filmskih ostvarenja podeljenih u četiri programske celine na četiri atraktivne lokacije u Smederevu.

Treće izdanje festivala obeležiće zapažena ostvarenja velikih festivala, nagrađivani i filmovi priznatih reditelja, kao i filmovi mladih autora čije karijere su tek na početku.

„Dunavska lađa“

Ove godine festival je takmičarskog karaktera. Žiri festivala činiće relevantni filmski radnici koji će dodeliti nagradu „Dunavska lađa“, za najbolji film u takmičarskoj selekciji.

Da podsetimo, nagrada za najbolji film „Dunavska lađa“ na drugom izdanju Dunav Film Festa 2018. godine pripala je mađarskom filmu „Ruben Brandt, Kolekcionar“ reditelja, scenariste i producenta Milorada Krstića.

Foto: Dunav Film Fest

Glavna lokacija festivala i ove godine biće Mali grad Smederevske Tvrđave. Publika će i dalje uživati na već poznatim lokacijama poput broda Pristan kod Dunavskog parka, Platoa kod Кarađorđevog duda i u Centru za kulturu Smederevo. 

Podsetimo, najpre je planirano da se festival održi od 14. do 19. avgusta u Smederevu. Odložen je za septembar 2020. godine usled situacije izazvane epidemijom virusa korona.

Foto: Dunav Film Fest


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
8
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
5
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
4
Zanimljivo
korisno korisno
3
korisno
okej okej
2
okej
divno divno
1
divno
Predivno Predivno
10
Predivno
Super Super
5
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.