KIDS FEST i Beogradski Manifest ove godine obradovaće i najmađe posetioce ovog kulturog događaja. U okviru Film i Art Zone, Kids Fest će prikazati tri najgledanija filma 14. KIDS FEST-a i organizovati radionice za posetioce.

Dokumentarni film “Fantastičan dan na Planeti Zemlji” prikazuje čudesno dvadesetčetvoročasovno putovanje Sunca oko neverovatne planete koju nazivamo svojim domom. Ova neobična avantura vodi nas na najrazličitija mesta – od najviših planinskih vrhova do srca džungle kako bi prikazala veličanstvenu moć prirode i način na koji ona oblikuje živote svih živih bića na Zemlji.

Animrani film “Mali Veseljak – Brod Spasilac” i najstarije će vratiti u detinjstvo kada je mali remorker pokupio sve simpatije. Najmlađi će uživati u avanturi Elijasa, kojeg posle hrabre misije spasavanja u olujnim vremenskim prilikama, pozivaju da dođe da radi kao brod spasilac u Velikoj luci.

Treći nastavak francuskog igranog filma “Bela I Sebastijan – Najbolji prijatelji” donosi nam novu priču o ljubavi i hrabrosti koja će bez sumnje osvojiti kako dečija srca, tako i srca odraslih.

“Mali Veseljak – Brod Spasilac” Foto: MCF

Svi filmovi su sinhronizovani na srpski jezik i prikazaće se u nedelju 26. maja:
11h – Fantastičan Dan na Planeti Zemlji
12.30h – Mali Veseljak – Brod spasilac
13.45h – Bela i Sebastijan – Najbolji prijatelji

Pored filmskog programa, KIDS FEST poziva najmlađe posetioce Beogradskog Manifesta da posete štand i učestvuju u kreativnim radionica.

Subota, 25. maj
11 – 13h – Sveznalkov rečnik (Sveznalkov rečnik – edukativna serija za decu)
Suština srpskog jezika kroz najzabavnije radionice uz Sveznalka.
11 – 16h Igraonica Kamičak – Face painting (Kamicak Igraonica)
Iskoristite priliku da postanete omiljeni lik iz svog filma. Drugari iz Igraonice Kamičak će ostvariti vase želje.

Nedelja, 26. maj
12 – 14h – Kreativna radionica Rajić
Izrada obeleživača za knjige, bukmarkera. Učesnicima će biti predložene razlicite tehnike izrade sa inspiracijom ornamentalnih šara sa fresaka srpskih manastira. Učesnici ce po svom afinitetu izabrati motiv i tehniku. Tehnike su: crtez, kolaž, crtanje koncem i vez i šivenje.

Foto: Promo

15. KIDS FEST će se tradicionalno održati od 13. do 20. oktobra 2019. godine. Posetioci ovog jubilarnog izdanja moći će kao i do sad da pogledaju najnovija evropska filmska ostvarenja za decu i mlade, kao i neke od najboljih animiranih filmova.

Foto: MCF


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
8
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
5
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
4
Zanimljivo
korisno korisno
3
korisno
okej okej
2
okej
divno divno
1
divno
Predivno Predivno
10
Predivno
Super Super
5
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.