Trinaesta tribina u okviru ciklusa „Gnevni filmovi“, a peta u 2021. godini, biće posvećena filmu „Lihvar“, koji se, nakon premijere i „Politikine“ nagrade „Milutin Čolić“ za najbolji domaći film na 49. Festu, prikazuje u bioskopima širom Srbije. Tribina se održava 4. juna s početkom u 20 časova u tribinskoj sali Doma omladine Beograda.

Podsećamo da je ulaz na tribinu slobodan, a broj mesta ograničen.

Učestvuju: reditelj Nemanja Ćeranić, scenarista Strahinja Madžarević i gost iznenađenja.
Tribinu vode: Zoran Janković i Đorđe Bajić, filmski kritičari

„Lihvar“ je prvi dugometražni film Nemanje Ćeranića, mladog reditelj poznatog po kratkim ostvarenjima „Stočar“ i „Soba smrti“, kao i serijama „Grupa“ i „Švindleri“. Film je producirala mlada produkcijska Tracktor Film, na čijem čelu je rediteljev brat Aljoša Ćeranić.

„Lihvar“ predstavlja kombinaciju kriminalističke drame i trilera i donosi priču o Mundiru, zelenašu, bivšem bokseru koji želi da se povuče iz prljavog posla, ali uskoro shvata to neće biti onoliko lako koliko on misli. „Lihvar“ je snimljen u celini u Inđiji, rodnom gradu braće Ćeranić.

Foto: DOB


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
8
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
5
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
4
Zanimljivo
korisno korisno
3
korisno
okej okej
2
okej
divno divno
1
divno
Predivno Predivno
10
Predivno
Super Super
5
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.