Iza nas su tri meseca pandemije, vanredno stanje, fizičko distanciranje, strahovi za sebe i svoje bližnje. Pred nama je neizvesnost oko daljeg toka pandemije i ekonomskih posledica ovog stanja. Ne treba zaboraviti da ovo nije naše prvo vanredno stanje i da smo mi u njega ušli nakon drugih ekonomskih kriza, ratova, bombardovanja, siromaštva, nakon drugih bolesti i nekih drugih teških i traumatskih priča.

Kako smo se nosili sa svim tim? Koje smo zdrave i nezdrave mehanizme koristili? Postoji li način da se spremimo za nove stresove i izazove? Postoji li neki „pravi“ način razmišljanje na tu temu? Postoje li neke psihološke tehnike koje mogu da ojačaju naše telo i njegove kapacitet da sve to izdrži? Šta se dešava ako ne brinemo o sopstvenom telu ili „gutamo“ stres? Postoji li neki psihološki „proveren“ način da ojačamo sopstveno mentalno i fizičko zdravlje?

Na ova i druga pitanja na tribini (Ne)zdravi mehanizmi nošenja sa stresom i traumom u Domu omladine Beograda (Hol Amerikana) u ponedeljak, 22. juna 2020. u 18 časova odgovore će pokušati da nađu:

1. prof.dr Tamara Klikovac, vanredni profesor na Odeljenju za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu, psihološkinja i sistemski porodični psihoterapeut
2. Tamara Vidović, psihološkinja i telesni psihoterapeut
3. dr Daniel Mešković – psihoterapeut i lekar
4. Marko Tomašević, psiholog i psihoterapeut pod supervizijom

Moderator tribine biće dr Tijana Mirović, psiholog i KBT/REBT, Sistemski porodični psihoterapeut; Shema terapeut i supervizor

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
10
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
7
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
6
Zanimljivo
korisno korisno
5
korisno
okej okej
4
okej
divno divno
3
divno
Predivno Predivno
2
Predivno
Super Super
7
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.